Index Vakbarát Hírportál

Erős Antónia saját műsort kapott az RTL-en

2022. november 9., szerda 19:18

Egészséggel, valamint betegségekkel foglalkozó műsort indít Erős Antónia, amelynek részben az is célja, hogy megtanítsa az embereket a gyakorlatias gondolkodásra. A november 9-én induló, Praxis című műsor a híradós ötlete volt, ő a riporter és a műsorvezető egyben, és szerkesztési feladatai is vannak.

Erős Antónia, aki 25 éve vezeti az RTL Híradóját, már évek óta gondolkodott a Praxis megval,ósításán, mert híradósként is azt tapasztalja, hogy sok és sokféle tévhit él az emberekben, ha egészségről van szó, és nem mindig tudják, honnan és hogyan tájékozódjanak.

A felmérések is azt mutatják, hogy sokan nem tudják eldönteni, kinek és minek higgyenek. Nehéz megtalálni a hiteles forrásokat, és felismerni a hazugságot, megtévesztést. Sőt, sok esetben előbb fogadnak el az emberek egy tévhitet, mint az igazságot. Ez veszélyes, különösen, ha az egészségünkről kell dönteni. Ezért határoztam el, hogy saját gyártásban készítek a csapatommal az RTL számára egy olyan műsort, amely bemutatja a legelterjedtebb tévhiteket is, és utánajárunk annak, hogy melyiknek mi lehet az alapja. A cél, hogy a nézők el tudjanak igazodni a sok egészségügyi információ között, és aztán képesek legyenek dönteni

– olvasható Erős Antónia nyilatkozata az RTL közleményében. 

A műsor egy-egy epizódjában általában két nagy témát dolgoznak fel részletesen. A tévhitekből kiindulva mutatnak be különböző betegségeket, egészségi problémákat és dilemmákat, kiderítve, mi az, ami valóban tévhit, mi az igazság, valamint azt is, hogy a tévhiteknek van-e bármiféle igazságalapjuk.

A műsorban megszólaltatják a különböző területek legkiválóbb szakembereit, továbbá érintetteket és közismert embereket is egy-egy témával kapcsolatban, amelyeket Erős Antónia részben a nézők észrevételeit is figyelembe véve igyekszik kiválasztani. 

A Praxist szerdánként, a késő esti Híradó után láthatják a nézők. A műsor egyébként azért is érdekes, mert az egyes epizódok végén általában Erős Antónia is elmondja majd a véleményét egy-egy témával kapcsolatban.

(Borítókép: RTL)

Rovatok