Index Vakbarát Hírportál

Britney Spears nagyapja megölhette feleségét

2022. november 12., szombat 11:07

Emma Jean Spears, egy kétségbeesett nő 1966-ban egy párás tavaszi napon, az Egyesült Államok déli részén egy 12-es kaliberű puskával a kezében sétált kisfia sírjához. A puska tusát a földnek támasztva – a beszámolók szerint – levette a cipőjét, és a lábujjával megnyomta a ravaszt, majd a földre zuhant. Másnap reggel találtak rá.

Férje, June Austin Spears a halottkémeknek elmondta, hogy a nő már háromszor kísérelt meg öngyilkosságot. A bíróság úgy döntött, hogy ez volt az utolsó, ezúttal sikeres kísérlet − írta meg a Daily Mail

Úgy tűnik, ez volt a tragikus sorsa Emma Jean Spearsnek, akit egyszerűen csak Jeanként emlegetnek − a szupersztár Britney Jean Spears nagymamájának, akiről a nevét kapta, és akire feltűnően hasonlít.

A héten azonban megdöbbentő felfedezések láttak napvilágot, melyek szerint Jean talán nem is ölte meg magát. Sőt a feltételezések szerint inkább meggyilkolták − nem más, mint férje, June, Britney nagyapja.

A New York Magazine Britney családtagjait idézi, akik szerint kétséges, hogy Jean öngyilkos lett volna, és egyikük azt sugallja, hogy a férje húzta meg a ravaszt.

Zsarnoki család

A nyomozás sötét portrét fest a Spears családról − és úgy tűnik, dermesztő fényt vet arra, ahogyan a családban a nőkkel bántak.

Arra is utal, hogy a zsarnokság, amellyel a családfő, June Austin bánt a családjával, öröklődött a fiára, Jamie-re, akit azzal vádolnak a bíróságon, hogy zsarnokként bánt a lányával, Britney-vel.

Mint most már a világ tudja, a hetvenéves Jamie Spears 13 éven át gondnokság alatt tartotta Britney-t, gyakorlatilag az Egyesült Államok egyik legszigorúbb és legszokatlanabb jogi gyámságába zárva őt.

Ahhoz, hogy megértsük a hátteret, vissza kell mennünk 1930-ig, amikor June Austin − Britney nagyapja − megismerkedett Britney nagymamájával, és 16 éves korában feleségül vette. A magazin szerint a férfinak „gonosz természete volt”. Fiával, Jamie-vel csak a kisfiú egyéves korában találkozott, mert a légierőnél szolgált. Amikor otthon volt, vasmarokkal uralkodott a családján. Jamie 13 éves volt, amikor édesanyja meghalt.

A családja szerint June könyörtelenül zaklatta, és halála napján háromnapos kisbabájának, Jamie öccsének a halálát gyászolta. A kis Jamie félelmetes sportember volt, különösen az amerikai fociban jeleskedett, abban a játékban, amely a legközelebb állt az öreg szívéhez. Hamarosan ő lett az év louisianai irányítója.

Fiával is keményen bánt

June azonban könyörtelen edző volt, az edzéseken a kimerülésig hajtotta a fiát, és a lelátón is érezhetővé tette jelenlétét a hazai meccseken. 

Amikor tinédzserként Jamie súlyosan megsérült egy autóbalesetben, amelyben a legjobb barátja meghalt, apja szidta őt. Egy hónappal később Jamie már újra a pályán volt, és megnyerte a bajnokságot.

Mindössze nyolc hónappal Jean halála után June feleségül vette Jo Ann Blackwellt, aki egy köztiszteletben álló kentwoodi családból származott. A nő később azt állította, hogy a férfi megverte őt, és „számos kegyetlenséget követett el” vele szemben.

Gyermekei szerint June még Jo Annt is akarata ellenére bezáratta a Mandeville pszichiátriai kórházba, egy olyan helyre, amelyet ő „diliházként” emlegetett. Britney-hez hasonlóan évtizedekkel később Jo Annt is kihallgatta a bíróság, hogy alkalmas-e anyának. Idegösszeomlására hivatkozva a bíróság June-nak ítélte a felügyeleti jogot.

Ezek a Spears-fiúk valami borzalmasak. Tönkretette Emma Jeant és tönkretette az anyámat. Mindkettőjüket Mandeville-be szállította időről időre. Szóval nem vagyok túlságosan meglepve azon, amit Jamie tett Britney-vel

− mondta John Mark Spears, Britney nagybátyja és Jo Ann fia a New York Postnak.

Britney 1981-ben született, öt évvel azután, hogy Jamie megismerkedett az édesanyjával, Lynne Bridgesszel. Pénzügyileg meggondolatlanul éltek, adófizetés helyett Britney szülei a lányuk zeneóráira és show-versenyekre költötték a pénzüket, eltökélve, hogy sztár lesz belőle.

1998 márciusában csődöt jelentettek. De alig három hónappal később 16 éves lányuk debütáló kislemeze, a Baby One More Time 22 országban vezette a slágerlistákat, és minden idők egyik legkelendőbb kislemeze lett.

Így vagy úgy, de meghúzta a ravaszt

És mi a helyzet azzal a kérdéssel, hogyan halt meg Britney nagymamája? John Mark és Leigh Ann is megkérdőjelezi, hogy Jean Spears valóban öngyilkos lett-e, vagy a 2012-ben elhunyt June állt a háttérben. „Senki sem tudja, mi történt, mert senki sem volt ott” − mondta Leigh Ann.

Lefogadhatod, hogy az apám így vagy úgy, de meghúzta a ravaszt. Még ha nem is volt ott

− fogalmazott.

A héten a New York Magazine újságírója megkérdezte a család egyik Kentwoodban élő tagját arról a felvetésről, hogy June „meghúzta a ravaszt”.

„Ő ölhette meg?” − kérdezte a riporter.

Nem, nem szó szerint

− mondta a családtag, aki kérte, hogy ne nevezzék meg.

Jamie nem volt hajlandó válaszolni a New York Magazine megkeresésére, így a saját és apja ellen felhozott vádakkal kapcsolatos álláspontja továbbra sem ismert.

Maga Britney sem kommentálta közvetlenül a cikket, de két nappal a megjelenés után posztolt az Instagramon:

Jó hírek, jó hírek! Még mindig lélegzem. Vicces, hogy ugyanaz a két ember, aki életet adott nekem, pontosan ugyanaz a két ember, aki elvette azt.

(Borítókép: Kevin Winter / Getty Images / AFP)

Rovatok