Index Vakbarát Hírportál

Donald Trumpot is átverte az ukrán szélhámosnő, akit Putyin kémjének tartanak

2022. november 16., szerda 07:23

Egyelőre nem tudni, mi volt a konkrét célja az ukrán születésű, de számos alteregóval rendelkező, önmagát a Rothschild-család tagjának kiadó csalónőnek azzal, hogy a volt amerikai elnök kegyeibe férkőzzék. Mivel az is felvetődött, hogy esetleg orosz kémről lehet szó, az FBI nyomoz, hogy betekintést nyerhetett-e a Fehér Házból illegálisan elhozott állami dokumentumokba Trump floridai birtokán tartózkodva. Továbbá felvetődik a kérdés, hogyan nem fordult meg az exelnök fejében, aki a manhattani elit tagjaként feltehetőleg ismeri a családot, hogy utánakérdezzen az eddig soha nem látott rokonnak.

A floridai Palm Beachen lévő Mar-a-Lago neve újabban elég sokat szerepelt a hírekben. Az FBI ugyanis házkutatást tartott a kastélyszerű épületben, ahol 15 ládányi állami aktát kerestek és találtak meg, amelyeket Donald Trump vitt magával az amerikai elnöki rezidenciáról – a jelenlegi vezetés szerint jogszerűtlenül, biztonsági kockázatot okozva ezzel az országnak.

A 160 millió dollárt érő, 126 szobás, 5810 négyzetméteres luxusingatlant 1985-ben vette az üzletember, 1994 óta pedig lényegében szállodaként üzemelteti Mar-a-Lago Club néven. Elnöksége idején is előszeretettel járt oda, a „téli/déli Fehér Háznak” is hívott luxusingatlanba.

Az elegáns, golfpályával is rendelkező klubot a republikánus elit is fel-felkeresi, egyelőre nem tudni így, hogy a jelenleg rejtőzködő bűnözőnő az ő pénzükre utazott volna inkább, vagy lehet hinni a volt párjának, és valóban Putyin kémje lenne a hamis Rothschild-örökös.

Anna Delvey újratöltve?

A Netflixnek köszönhetően a világ megismerkedhetett egy új bűnözési formával idén, amikor a csalók milliomosoknak vagy örökösnőknek adják ki magukat. Az illinois-i kamionsofőr apától, Ukrajnában született Inna Jascsisin új szintre emelte ezt. Több szárnypróbálgatás után – korábban kiadta ugyanis magát a kanadai Kruger-család tagjának is, ahogy Inessa Cavalliként meg azt sugallta, hogy a Roberto Cavalli divatházhoz van valamilyen családi relációja – a világ egyik leghíresebb famíliáját választotta, a New York-i Rothschild bankárdinasztiát.

Története feltűnően hasonlít a Németországban felnőtt Anna Szorokina (Delvey) esetére.

Az ukrán csalónak több útlevele is volt, és a jelek szerint nagyon ügyesen helyezkedett Anna de Rothschildként. Ahogy kötelező, neki is van képe, amint egy magánrepülőn pózol, de fotózkodott nevesebb rapperekkel is nevelt lánya, az arcát legtöbbször eltakaró, de az Instagramon jelenleg is aktív „Sofiya Rothschild” társaságában.

Az eddigi nyomozás szerint több éve tervezte már, hogy felkeresi Trump birtokát, ahol meg is jelent az idén nyáron egy több mint 66 millió forintos Mercedes-Benz városi terepjáróval – írja a South China Morning Post.

A pénzlehúzás eszköze: jótékonysági alap

Egy dúsgazdag örökösnőtől teljesen természetes, ha gondol a társadalom elesettebb rétegeire is – pláne az Egyesült Államokban igen népszerűek a privát segélyszervezetek, amelyeknek előszeretettel adakoznak is a gazdagok. Különösen, ha egy ilyen jól csengő, történelmi névvel forrnak össze.

A Miami Mama elvileg várandós orosz nőket köt össze amerikai örökbefogadókkal – eddig ketten jelentkeztek, hogy több tízezer dollárral lettek megkárosítva. De vezetnek a nyomok feltört és megcsapolt hongkongi hitelszámlákhoz is egy másik szervezet kapcsán – a United Hearts of Mercy gyermeksegítő szervezetnek ugyancsak a csalónő az elnöke. De volt érdekeltsége egy produkciós cégben is, a Rothschild Media Labelben.

Expárja, Valerij Tarasenko szerint Inna aktív tagja egy nemzetközi bűnözői szervezetnek, és kifejezetten az idősebb gazdag férfiakat szemelte ki áldozatainak, mint nyilatkozta a New York Postnak. Az „örökösnő” sem maradt adós a válasszal: a Post-Gazette-nek adott interjújában cáfolta az ellene felhozott vádakat, szerinte exe csak le akarja járatni őt, ezért terjeszti róla, hogy a Kreml ügynöke, és csupán a tőle való félelme miatt tartózkodik jelenleg is ismeretlen helyen.

Hogy lesz-e belőle is sorozat, ezután már csak azon múlik, mennyire jól dolgozik az FBI.

A szerző luxusszakértő.

(Borítókép: Donald Trump. Fotó:  Brandon Bell/Getty Images)

Rovatok