Index Vakbarát Hírportál

Kevin Spacey nem lélegezhet fel, újabb hét szexuális zaklatással vádolják

2022. november 16., szerda 18:34

Hiába mentették fel október végén egy korábbi zaklatási ügye miatt, újabb hét szexuális bűncselekmény vádjával állhat bíróság elé Kevin Spacey.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a színészt vádló Anthony Rapp nem szolgáltatott elég bizonyítékot arra vonatkozólag, hogy valóban szexuálisan bántalmazta őt, emiatt Kevin Spacey pert nyert az őt vádló személy ellen még október végén. 

Nem nyugodhatott meg azonban hosszú távon a Hollywoodon végigsöprő #metoo botrányba belecsöppent színész, ugyanis további hét szexuális bűncselekmény miatt vádolják az Egyesült Királyságban – jelentette be szerdán az ügyészség.

Az új vádak között három-három vádat szeméremsértésért és szexuális zaklatásért emeltek, egyet pedig beleegyezés nélküli szexuális tevékenységbe való kényszerítés miatt, illetve szintén szeméremsértésért és szexuális zaklatásért.

A részletekről a helyi Bűnüldözési Szolgálat (CPS) egyelőre ugyan nem ad ki bővebb információkat, a New York Postnak a Különleges Bűnügyi Osztály vezetője elmondta: eljárás folyik egy férfi ellen, aki 2001 és 2004 között követhetett el szexuális zaklatást.

A 63 éves Spacey ellen májusban már öt hasonló esetben emeltek vádat, akkor a 2005 és 2013 közötti időszakban történt szexuális zaklatási ügyek miatt. A kétszeres Oscar-díjas amerikai filmsztár júniusban ártatlannak vallotta magát, ügyvédje pedig azt mondta: kitartanak amellett, hogy védence ártatlan az említett ügyekben. 

Az újabb hét eset kapcsán egyelőre sem a színész, sem a jogi képviselője nem nyilatkozott. 

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámo n.

(Borítókép: Yuki IWAMURA / AFP)

Rovatok