Index Vakbarát Hírportál

A hús nyers, a gofri ízetlen, a szték papírvékony volt – nagyon lehúzták Jamie Oliver budapesti éttermét

2022. november 21., hétfő 12:54

Az egyik legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Star írt arról, hogy mennyire rossz értékeléseket kapott Jamie Oliver budapesti étterme.

A félreértések elkerülése végett fontos tisztázni, hogy Jamie Olivernek két étterme is van Budapesten: a Jamie Oliver’s Diner Budapest belvárosában, a Gozsdu-udvarban, a Jamie Oliver’s Italian Budapest pedig a budai várban van. E kettő közül az előbbire érkeztek a negatív megjegyzések. 

A Daily Star szerint a Jamie Oliver’s Diner a TripAdvisor oldalán kapott rendkívül sok negatív értékelést az utóbbi egy hónapban. A visszajelzésekben azt írták, hogy az étteremben – egyebek mellett – 

nyers húsokat, papírvékony sztékeket és ízetlen gofrikat szolgáltak fel. 

„A saláta édes volt. Az édesburgonyának olyan íze volt, mintha tortaalapból készült volna, és a szószok is édesek voltak. Ezt majd a kórházban is elmondom, ha megérkezik a diagnózis a cukorbetegségemről” – írta az egyik vendégük, aki azzal zárta visszajelzését: 

Ez az étterem tényleg egy élményt adott. Ha valaki megkérdezné, hogy ismét elmennék-e, akkor azt válaszolnám neki: »Inkább meghalok.«

A legtöbb visszajelzésben az ételek minőségét kifogásolták, és azt, hogy közben milyen árakat kérnek el azokért. Egyesek odáig mentek, hogy azt mondták: az étterem az egész vendéglátóiparra szégyent jelent, vagy azt, hogy ennek a helynek semmi köze nem lehet Jamie Oliverhez.

A burger nyers. Akkor egyél itt, ha ételmérgezést akarsz kapni

– írták egy másik visszajelzésben a Tripadvisor oldalán.

Az étteremnek egyébként összességében az 5-ös skálán 4.0-s az átlagos értékelése, ami nem rossz. Megjegyzendő az is, hogy az utóbbi hónapokban született negatív értékelések mellett jó néhány vendégük elégedetten távozott az étteremből. 

A Daily Star a kritikákkal kapcsolatban kérdéseket tett fel az éttermet üzemeltető Jamie Oliver Groupnak is, de nem reagáltak a megkeresésre.

(Borítókép:  Jamie Oliver budapesti étterme a budai várnegyed Szentháromság utcájában 2021. április 25-én. Fotó: Szirtesi László / Getty Images)

Rovatok