Index Vakbarát Hírportál

Hajdú Péter: Sok hibát követtem el az életemben

2022. december 5., hétfő 21:20

Hibának tartja Puzsér Róbert feljelentését Hajdú Péter, ugyanakkor ma sem kérne tőle bocsánatot. A tévés a Partizán műsorában beszélt életének fontosabb eseményeiről, karrierjéről és az őt ért bántásokról.

Hajdú Péter volt a Partizán közéleti-politikai csatorna legújabb vendége. A tévéssel Gulyás Márton, a csatorna műsorvezetője beszélgetett családról, szakmáról, médiáról és a Puzsér Róberttel kialakult ellentétükről.

Szó esett arról, milyen viszonyban van a szüleivel, és felidéztek egy gyermekkori traumát, amikor fizikailag bántalmazta a tanára. Később a médiaszemélyiség televíziós műsoraira terelődött a szó. Gulyás Márton megemlítette, hogy többen kritizálták az általa készített szocioműsorokat, mivel morálisan vitatható kérdéseket vetettek fel, és Puzsér Róbert ingerküszöbére is ezek voltak nagy hatással.

Egy Facebook-bejegyzéssel kezdődött

Mint ismeretes, a kritikus egy 2014-ben közzétett Facebook-bejegyzésében „szarkupacnak” nevezte a műsorvezetőt, aki emiatt feljelentette. A bíróság később Puzsért becsületsértésért jogerősen elítélte, és enyhe büntetést alkalmazva egy évre próbára bocsátotta. 

Puzsér Róbert miért ne fogalmazhatna úgy, ahogy szeretne, te pedig miért ne viseld el azt, amit ő ír rólad, miért kellene őt bíróság elé cibálni? Kijelenthető, hogy hiba volt bíróság elé citálni Puzsért?

– tette fel a kérdést a műsorvezető Hajdúnak, aki erre azt válaszolta, hogy ez volt az egyik hiba, amit életében elkövetett. Ugyanakkor úgy gondolja, ha akkoriban egy olyan ügyvéd állt volna mellette, aki nem rá, hanem lebeszéli a konfliktustól, máshogy alakult volna az egész.

Figyelj, sok hibát követtem el az életemben, ez az egyik volt. Én ezt abszolút elismerem. De az hozzátartozik, hogy akkor volt egy ügyvédem, aki adta alám a lovat

– válaszolta Hajdú Péter, akitől később Gulyás Márton azt is megkérdezte, hogy morálisan vagy taktikailag tartja-e hibás döntésnek a történteket. Mire Hajdú úgy felelt:

Hát, mind a kettő.

Azonban még mindig nem kérne bocsánatot a kritikustól, és több mindenben máig nem ért egyet vele. 

Rovatok