Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg és Meghan Markle még boldog karácsonyt sem kívánhat botrány nélkül

2022. december 17., szombat 12:17

Sussex hercege és hercegnéje csak egy karácsonyi képeslappal szeretett volna kellemes ünnepeket kívánni, de még emiatt is szétszedi őket a brit sajtó.

Nem túlzás azt állítani, hogy Harry herceg és Meghan Markle jelenleg nem tartoznak a királyi család, illetve a britek kedvencei közé. A pár nemrég jelentette meg a Netflixen hatrészes sorozatát, amelyben kitálaltak az elmúlt években elszenvedett sérelmeikről a média, illetve a királyi család részéről, és kaptak hideget-meleget. Egyesek szerint valótlanságok is elhangoztak a szériában, ahogy más, nem hozzájuk kötődő eseményen készült felvételeket is láthattunk. A brit sajtó már az első három rész megjelenését követően ízekre szedte a párt, és ez a második etap debütálását követően sem változott.

A brit portálok, köztük a The Guardian és a BBC is egy folyamatosan frissülő cikkben követte végig, mi hangzik el a sorozatban. Talán a Daily Mail foglalkozik a legtöbbet a párral, mivel csak szombat délelőtt legalább tíz cikket lehetett látni az oldalukon Sussex hercegével és hercegnéjével kapcsolatban – és túlzásba is estek. 

Harry herceg és Meghan Markle a királyi család rangos tagjaihoz, Katalin hercegnéhez és Vilmos herceghez, illetve III. Károlyhoz és Kamilla királynéhoz hasonlóan szintén üdvözlőlapot adott ki karácsony alkalmából, ezúttal papírmentesen, digitális formában, GIF-ként. Ahogy az már a képeslap tetején olvasható, örömteli ünnepeket kívánnak mindenkinek, illetve lentebb kifejtik, hogy a családjukkal, illetve a The Archewell Foundationnél, az Archewell Audiónál és az Archewell Productionsnél dolgozó csapataikkal együtt jó egészséget, békességet és nagyon boldog új évet kívánnak.

Valószínűleg a pár sem gondolta, hogy még egy üdvözlőlap is okot ad majd arra, hogy róluk szóljanak a hírek. A Daily Mail azt kifogásolta, hogy az üdvözlőlapon nem említették meg a karácsonyt, ahogy azt is problémásnak vélték, hogy Sussex hercegeként és hercegnéjeként írták alá. Egyes korábbi híresztelések szerint ugyan a netflixes sorozatuk járhat olyan következményekkel, hogy III. Károly esetlegesen úgy dönt, megvonja tőlük a címüket, azonban ez nem történt meg, így nem is számonkérhető rajtuk. Harry herceg és Meghan Markle a szériában egyébként hosszasan fejtette ki, a brit sajtó hogyan viszonyult hozzájuk az utóbbi években, és az üdvözlőlap körüli mizéria csak egy újabb iskolapéldája annak, mennyire nincs rendben, ami a szigetországban zajlik. 

Nem szerepelnek a gyerekek a képen

Ugyan a pár tavalyi ünnepi üdvözlőlapján gyermekeik, Archie és Lilibet is szerepeltek – ennek köszönhetően láthattuk először kislányukat –, azonban idén úgy döntöttek, csak ketten kapnak majd helyet a kártyán. A fotó még december 7-én készült róluk, amikor egy díjat vettek át, amelyet a rasszizmus ellen való felszólalásukért kaptak elismerésül. 

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle 2020. március 5-én. Fotó: Samir Hussein / Getty Images)

Rovatok