Index Vakbarát Hírportál

Tíz éve áll karácsonyfa Zalatnay Sarolta otthonában

2022. december 19., hétfő 13:46

Zalatnay Sarolta nemrég elköltözött, új lakása van, de ott sem szakított azzal a hagyományával, hogy helyet szentel egy karácsonyfának, melyet mindig az aktuális évszaknak vagy ünnepnek megfelelően díszít fel.

Zalatnay Saroltáról sokan tudják, hogy van egy karácsonyfája, ami tíz éve áll lakásának nappalijában, és 

mindig az adott évszaknak, ünnepnek vagy alkalomnak megfelelően díszíti fel az énekesnő.

A TV2 Mokka című műsorának stábja a közeledő ünnepek alkalmából és az egyedi karácsonyfa miatt meglátogatta a sztárt, aki karácsonyi szokásairól, a családi hagyományokról is beszélt.

A kereskedelmi csatorna stábját nagy meglepetésként érte, hogy a Szenes Iván-életműdíjas előadó új otthonban fogadta őket.

„Elfelejtettem mondani, hogy hol vagyok” – poénkodott Zalatnay Sarolta. Aztán kiderült, hogy a karácsonyfa – amit tíz éven át a nappaliban csodáltak meg a vendégek – kikerült a teraszra. A karácsony közeledtével az énekesnő új háza karácsonyi díszekben és fényekben tündököl.

Cini is nagyon várja már az ünnepi időszakot, azonban elhunyt szerettei és kisállatainak hiánya néha elszomorítja őt. Róluk sok-sok gyertya meggyújtásával emlékezik meg.

Csapó Dudit nagyon-nagyon szerettem, és az életem része volt hét évig. A jóisten vigyázzon rá odafent! Én gyertyát gyújtottam, mert arra gondoltam, hogy micsoda morbid helyzet, hogy a születésnapomon megyek temetésre, szóval nem bírtam elmenni, inkább itthon emlékeztem meg róla

– mondta elérzékenyülve az énekesnő, aki december 14-én ünnepelte a 75. születésnapját.

Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 272-szeres válogatott vízilabdázó november 27-én halt meg, hetvenkét éves korában. Végső nyugalomra december 14-én helyezték a Farkasréti temetőben. A pólós társadalom nevében a korábbi vasasos csapattárs, Faragó Tamás búcsúzott tőle, az olimpiai közösséget képviselve pedig Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tartott gyászbeszédet.

Nem fél a haláltól

Zalatnay Sarolta a napokban a többi között az elmúláshoz való viszonyáról is beszélt. Szerinte az ő korában pozitívumok és negatívumok is akadnak, hiszen „benne van az ember lelkében az a sok ember, akit elvesztett”. Barátok, szerelmek, kollégák – sorolta az énekesnő.

Lassan sajnos ideje elkezdenem azon gondolkodni, hogy mégis mi vár rám az út végén. Boldog vagyok az életem miatt, nincs mit megbánnom. Néha azon kapom magam, hogy ülök az ágyon, és azt gondolom, hogy édesanyámmal beszélgetek, és annyit mondok neki, hogy mami, nemsokára találkozunk

– tette hozzá. Az énekesnő egy jubileumi Aréna-koncerttel tervezte megünnepelni a születésnapját, ez azonban a következő évre tolódik.

Rovatok