Index Vakbarát Hírportál

Katalin hercegné először beszélt II. Erzsébet haláláról

2022. december 23., péntek 18:09

Katalin hercegné másodjára szervezett zenés karácsonyi istentiszteletet a westminsteri apátságban december 15-én, amelyet december 24-én fognak leadni a televízióban Nagy-Britanniában.

Katalin hercegnének idén nyílt lehetősége másodjára arra, hogy egy énekléssel tarkított istentiszteletet szervezzen a westminsteri apátságba. Idén II. Erzsébet királynőről emlékeztek meg, illetve mindazokról, akik már nem lehetnek közöttünk. December 15-én kerítettek sort az eseményre az apátságban, amelyről felvétel is készült. December 24-én 19 órakor fogják leadni az ITV1 csatornán Nagy-Britanniában.

A Daily Mail cikkében azt írja, hogy a műsorról – amelyet Catherine Zeta-Jones narrált – már nyilvánosságra került egy előzetes, amelyben a hercegné a néhai királynőről beszélt.

Mint kifejtette, a 2021-ben elsőként megrendezett zenés karácsonyi istentisztelet arra emlékeztette, mit szeret a legjobban az ünnepben, amikor az emberek összegyűlnek, ahogy azon is elgondolkodott, mi történt az elmúlt évben.

Ez a karácsony lesz az első Erzsébet királynő nélkül. Őfelsége mindig is a szívéhez közelinek érezte a karácsonyt, mint egy olyan időszakot, ami összehozza az embereket, és emlékeztetett bennünket a hit, a barátság, a család, valamint az együttérzés fontosságára

– fejtette ki a hercegné. Hozzátette: a királynő nagy szellemei örökséget hagyott maga után, ami sokakat mélyen inspirált. 

Noha idén nagyon más lesz a karácsony, emlékezhetünk közös emlékeinkre és hagyományainkra. Szánjon időt arra, hogy lelassítson, és családjával és barátaival ünnepelje meg mindazokat a csodálatos dolgokat, amelyek a karácsonyt olyan különlegessé teszik

 – jegyezte meg Katalin hercegné. 

(Borítókép: Katalin hercegné 2022. december 1-jén. Fotó: Chris Jackson / Getty Images)

Rovatok