Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Ronan Vibert színész

2022. december 24., szombat 12:08

A színész rövid betegeskedést követően hunyt el, halálhírét már a menedzsmentje is megerősítette.

A Deadline információi szerint Ronan Vibert színész 58 éves korában hunyt el december 22-én, rövid betegeskedéssel töltött időszak után. Felesége, Jess Vibert, illetve családtagjai gyászolják őt. Ahogy a lap közölte, a család hamarosan egy zárt körű szertartáson vesz örökre búcsút a színésztől. 

Ronan Vibert a legtöbbeknek a Banks úr megmentéseA vámpír árnyéka és a Hóember című filmekből lehet ismerős, illetve feltűnt az HBO Róma nevezetű sorozatában is. Bár Walesben nőtt fel, az elmúlt években Floridába költözött. Színészként az 1989-ben megjelent, Traffik című sorozatban debütált, amelynek alapján készült el a szintén Traffic címet viselő Oscar-díjas film, amit Steven Soderbergh rendezett.

Világsztárokkal játszott együtt

A színész neve a briteknek csenghet ismerősen a leginkább, mivel pályafutása során több sorozatban is feltűnt a szigetországban. Köztük a Birds Of A Feather, a Lovejoy, aThe Buccaneers és a Gimme Gimme Gimme epizódjaiban szerepelt. A filmvásznon a 2000-es A vámpír árnyéka alkotással debütált John Malkovich és Willem Dafoe oldalán.

Nem ők voltak az egyedüli világsztárok, akikkel lehetősége nyílt egy filmben szerepelni, ugyanis a 2001-es Pénzeszsákban Kirsten Dunsttal játszott együtt, a 2002-es A zongorista című filmben Adrien Brodyval, a 2003-as Lara Croft: Tomb Raider: Az élet bölcsője alkotásban Angelina Jolie-val, a 2006-os Trisztán és Izoldában pedig James Francóval. A 2013-as Banks úr megmentése filmben nyújtott teljesítményéért Oscar-díjra is jelölték. A produkcióban Emma Thompsonnal, Tom Hanksszel, Colin Farrell-lel, Paul Giamattival és Bradley Whitforddal alakított.

Az elmúlt években is feltűnt különböző sorozatokban, köztük a Penny Dreadful, a The Lizzie Borden Chronicles, a Jonathan Strange & Mr. Norrell, az Electric Dreams és Az elmeorvos szériákban. Utolsó szerepe a 2019-es Carnival Row sorozathoz kötődik, amelynek Orlando Bloom és Cara Delevingne a főszereplője.

Rovatok