Index Vakbarát Hírportál

Dobosa halála után visszatér a Foo Fighters

2023. január 1., vasárnap 16:56

Taylor Hawkins, az együttes dobosa halálát követően idén újra színpadra lép a Foo Fighters – jelentette be honlapján az amerikai zenekar.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, ötvenéves korában, 2022. március 26-án elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters rockegyüttes dobosa. A zenész szervezetében tízféle szert is találtak a halálát követően, elvesztése után a banda az összes fellépését lemondta. 

Nem kellett azonban sokáig kedvenceik nélkül maradniuk a zenekar rajongóinak, ugyanis szilveszterkor közösségi oldalain jelentette be a Foo Fighters, hogy 2023-ban újra színpadra lépnek. 

Búcsúzunk a legnehezebb és legtragikusabb évtől. A Foo Fighters 27 éve alakult, hogy a zene gyógyító erejét képviseljük. Ez idő alatt a rajongóink egy világméretű közösséget építettek, amely segített nekünk túlélni a legsötétebb órákat is. Taylor nélkül soha nem váltunk volna azzá a zenekarrá, amivé váltunk, és tudjuk, hogy nélküle nem leszünk ugyanazok, mint voltunk. Tudjuk, hogy ti, a rajongók ugyanolyan sokat jelentettetek neki, mint amennyit ő jelentett nektek, és tudjuk azt is, hogy amikor legközelebb újra találkozunk – márpedig hamarosan fogunk –, akkor lélekben ő is velünk lesz minden este

– áll a banda sejtelmes közleményében, amely egyben vélhetően azt is jelenti, hogy folytatja a turnézást a Foo Fighters. 

Azt egyelőre nem tudni, ki helyettesíti majd a zenekar elhunyt dobosát a jövőben, de az sem elképzelhetetlen, hogy helyét Taylor Hawkins fia, az emlékkoncertjén doboló Shane Hawkins veszi majd át.

(Borítókép: Chris Shiflett és Dave Grohl, a Foo Fighters zenészei fellépnek a Tempe Beach Parkban 2022. február 26-án. Fotó: John Medina/Getty Images)

Rovatok