Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ferót is sanyargatja a rezsiválság

2023. január 7., szombat 10:33

Már csak egy szobát fűt fel otthonában a Kossuth-díjas énekes, Nagy Feró a magas rezsiárak miatt. Alternatív megoldásként újra cserépkályhával biztosítja a meleget a házban. A hálószobában 16-17 fokos hidegben alszik feleségével.

Az infláció, a növekvő energiaárak és az égbe szökő rezsiárak nemcsak a hétköznapi emberek, hanem a tehetősebbnek tartott előadók számára is komoly nehézséget okoz – így Nagy Feró, a Beatrice zenekar frontembere is kénytelen volt meghúzni a nadrágszíjat.  

Otthonában nem is kicsit, ugyanis az énekes nemcsak hogy energiatakarékos, de évek óta nem használt megoldásokhoz is folyamodott annak érdekében, hogy az energiaválság okozta nehézségeket leküzdje. 

A nappaliban van egy cserépkályhám, amit évek óta nem üzemeltem be. Most az adja a meleget, így költséghatékonyabb a fűtés. Emellett függönyöket szereltem a ház több pontjára, amelyek fogják a meleget. Viszont csak egy helyiséget fűtünk ki

– ecsetelte a Kossuth-díjas énekes.

Nagy Feró azonban ennyivel sem elégedett meg, és a spórolást szem előtt tartva a hálószobában a hőmérsékletet már nem engedi 17 fok fölé, állítása szerint ez azonban korántsem zavarja vagy hátráltatja őket. 

A feleségemmel egyébként sem szeretünk melegben aludni, így a hálószobánkban tizenhat-tizenhét fok van. Ez is a spórolás egy formája, elég hozzá egy meleg takaró

– tette hozzá az előadó.

A fűtés mellett bevásárláskor is tudatos Nagy Feró, aki a megnövekedett árak miatt hatványozottan odafigyel arra is, hogy mi kerül a kosarába.

Nem szórjuk a pénzt, beosztjuk, mikor és mit vásárolunk. A hétköznapokban szívesen főzök, így arra is rálátásom van, mennyit költünk az ételekre

– mondta Nagy Feró a Vasárnapi Blikknek, aki a vele készült beszélgetésben a karácsonyról, unokáiról és közelgő születésnapjáról is mesélt. 

(Borítókép: Nagy Feró 2021. január 28-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok