Index Vakbarát Hírportál

A pénzen vesztek össze a Fekete Vonat tagjai

2023. január 10., kedd 20:26

A húsz év után visszatérő Fekete Vonat januári koncertje veszteséges volt, és személyes okok miatt a májusi koncertjüket is lefújták. Most kiderült, pontosan mi is vezetett a nézeteltérésekhez. Az ügyben a januári koncertet szervező cég alapítója is megszólalt.

Mint ismert, a Fekete Vonat női tagja, Mohamed Fatima vasárnap arról írt, hogy veszteséges volt a húsz év után visszatérő együttes januári koncertje a Papp László Budapest Sportarénában, majd később a Budapest Park bejelentette, hogy rajtuk kívülálló, személyes okok miatt elmarad a május 6-i második visszatérő koncert.

A Blikk információi szerint a zenekar tagjai a pénzen vesztek össze, emiatt marad el a májusi koncert.

Nekünk nem ez lett ígérve… El lett előttünk húzva a mézes madzag, hogy mennyi pénzt kaphatunk, de most nem akarják odaadni, merthogy veszteséges lett a koncert. Efelől vannak kétségeim, de majd az ügyvédjeim és a könyvvizsgálók rendbe teszik a számokat. Ki fogok állni az igazamért, mert megkárosítottak

– mondta Mohamed Fatima a Sportarénában tartott koncertről.

A szervező InConcert Kft. szerint a szerződésben az áll, hogy mindenki a nyereség után kapott volna gázsit, üzletileg azonban nem volt sikeres a koncert. Az énekesnő a próbák miatt a biztos állását is otthagyta, és ugyan a 4 millió forint előleget a szervezőktől megkapták, szerinte ennél nagyobbnak kellett lennie a bevételnek.

A szervező cég alapítója is megszólalt

Balassa János, a szervező cég alapítója is reagált: „Nagy költségvetéssel járt a reklámkampány, az Aréna kibérlése, a technika, táncosok, díszlet. A bevétel azonban nem úgy alakult, ahogy terveztük, kevesebb pénz folyt be a jegyekből, mint amire számítottunk. Üzletileg nem volt sikeres, nagyságrendileg összesen annyi nyereségünk lett, mint amit Fatima felvett előlegnek.”

Hozzátette: olyan szerződést kötött a formáció tagjaival, amelyben az szerepelt, a koncert utáni nyereség után kap mindenki gázsit. Mindenki arra számított, hogy nagy durranás lesz, és elkapkodják az összes jegyet. Végül 10 ezren foglaltak helyet a lelátón, ám ebből háromezren tiszteletjeggyel.

A történtek miatt saját közösségi oldalukon L.L. Junior és Mohamed Fatima is arról írt, hogy nem lesz több fellépésük, és nem terveznek többet újra összeállni. De az énekesnő máris új zenekart alapított, és hozzátette, hogy Beattel is közös dalokat rögzítene.

(Borítókép: L.L. Junior és Mohamed Fatima 2015-ben. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok