Index Vakbarát Hírportál

Súlyos balesete után majdnem lebénult Növényi Norbert

2023. január 10., kedd 07:17

Munka közben szenvedett súlyos balesetet Növényi Norbert, az 1980-as moszkvai olimpia kötöttfogású bajnoka. Az egykori sportoló a műtétet megúszta, de heteken át fájdalomcsillapítókat kellett szednie.

Növényi Norbert elmondta, hogy forgatás közben járt pórul. Éppen egy sorozathoz vettek fel jelenetet, amikor leesett egy ródeós bikáról. „Rosszul estem le, rá a gerincemre. Azonnal éreztem az éles fájdalmat, egyszerűen nem bírtam felállni” – emlékezett vissza a balesetre a sportolóból lett színész.

„A vizsgálatok után egyértelműen látszott, hogy eltört a gerincem, azon a részen pedig, ahol a lumbágó szokott jelentkezni, le is tört a csigolyából egy másfél centis darab. Az volt a szerencsém, hogy kifelé volt a törés, ennek köszönhetően nem lett nagyobb baj. Az orvos azt mondta, nincs szükség műtétre, meg kell várni, hogy minden összeforrjon” – nyilatkozta a Blikknek Növényi Norbert, aki azt is elárulta, hogy a baleset utáni hetekben csak fájdalomcsillapítóval volt képes járni, ülni és feküdni.

Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus szerint csak a szerencsén múlott, hogy Növényi Norbert nem bénult le, írja a lap.

Rovatok