Index Vakbarát Hírportál

Demi Lovato albumborítóját betiltották blaszfémia miatt

2023. január 11., szerda 18:58

Betiltották Demi Lovato új albumát népszerűsítő poszterét a keresztények megsértéséért. A plakáton az énekesnő rabszolgatartó ruhát viselve egy kereszt alakú ágyon fekszik. Az énekesnő új albumának címe egyértelműen egy káromkodásra utal, és a képpel együtt a szexualitást egy szent szimbólumhoz köti – állapította meg a reklámfelügyelet.

Demi Lovato amerikai énekesnő új albumát népszerűsítő plakátjával az Egyesült Királyságban kereszténység elleni sértést követett el, mivel a szexualitást a feszülettel és a keresztre feszítéssel hozta összefüggésbe – döntött a reklámfelügyelet. A plakáton, amely augusztusban London több pontján is látható volt, az album borítójának képe szerepelt, amelyen Demi Lovato megkötözve, rabszolgatartó stílusú ruhában látható, miközben egy nagy, párnázott feszületen fekszik.

A Polydor Records szerint műalkotásról van szó, amely az album népszerűsítése céljából készült, és nem sértő. A plakátot négy nap után eltávolították.

Az énekesnő olyan pózban feküdt összekötött lábaival, amely Krisztusra emlékeztetett a kereszten – tette hozzá a hatóság a BBC szerint.

Alkohol- és drogfüggőség vezetett a stílusváltáshoz

Az album címével együtt, amely egy káromkodásra utal, a reklámfelügyelet úgy találta, hogy a plakát valószínűleg úgy tekinthető, mintha a szexualitást a feszület és a keresztre feszítés szent szimbólumával kapcsolná össze. Ez súlyosan sérti a keresztényeket a testület szerint.

Demi Lovato 2022 augusztusában megjelent nyolcadik albuma az alkohol- és drogfüggőségen, mentális egészségügyi problémákon, kezelésen és felépülésen keresztül vezető bonyolult útját dokumentálja.

A 2021. decemberi önkéntes elvonókúrát követően kezdte az album összeállítását, amelyről közölte, hogy nem játszik többé popzenét, ez egy rockalbum.

A reklámfelügyelethez olyan panaszok is érkeztek, hogy a Demi Lovato albumát népszerűsítő plakátot felelőtlenül olyan helyre helyezték el, ahol gyerekek is láthatták. A plakátot London hat pontján tették ki, mielőtt 2022. augusztus 23-án levették.

A felügyeleti hatóság úgy döntött, hogy a plakát a kifogásolt formában nem jelenhet meg újra, kivéve, ha megfelelően célzott. Felszólította a Universal Music Operations Ltd.-t: a jövőben biztosítsa, hogy reklámjaik ne okozzanak súlyos vagy széles körű sértést.

(Borítókép: Demi Lovato 2022. december 11-én Bostonban. Fotó: Scott Eisen / Getty Images / iHeartRadio)

Rovatok