Index Vakbarát Hírportál

Pornó szólt a BBC élő közvetítése alatt, a csatorna bocsánatot kért

2023. január 18., szerda 09:02

Egy, a stúdióban elrejtett mobiltelefonról élő közvetítés közben hallatszottak erotikus hangok

A BBC bocsánatot kért, miután egy brit kupamérkőzés közvetítése közben pornográf hangok hallatszottak, miközben a műsorvezetők élő adásban voltak − írta meg a The Guardian

Gary Lineker, a műsorvezető később egy tweetben közölte, hogy a nyögdécselő hangok egy elrejtett mobiltelefonból jöttek, amelyet a Wolverhampton Wanderers Molineux stadionjában lévő, pályára néző stúdióban „a díszlet hátuljára ragasztottak”.

A kínos incidens a kedd esti, Wolves–Liverpool harmadik fordulóbeli visszavágó mérkőzés kezdőrúgása előtt történt. Miközben Lineker Paul Ince és Danny Murphy volt futballista szakértőkkel a mérkőzést elemezte, a háttérből félreérthetetlen hangok hallatszottak.

A műsorvezető egy pillanatra lefagyott, és igyekezett komoly maradni, majd a szerkesztők az élő adásban kollégájára, a korábbi angol csatárra, Alan Shearerre kapcsoltak, aki a kommentátori emelvényen foglalt helyet.

Nem Harvey Elliot volt az egyetlen, aki nagyon betalált

Lineker megpróbálta egy tréfával elütni az esetet, miközben a hangok továbbra is hallatszottak, és azt mondta Shearernek, hogy

azt hiszem, valaki küldött valamit valakinek a telefonján. Nem tudom, hogy hallod-e.

Percekkel a mérkőzés első félideje után Lineker tweetelt egy fényképet a telefonról, azzal a kommentárral, hogy:

Nos, ezt találtuk a szett hátuljára ragasztva. Szabotázsnak azért elég szórakoztató volt.

A BBC szóvivője a Twitteren úgy nyilatkozott, hogy

elnézést kérünk minden nézőtől, akit a ma esti élő futballközvetítés alatt megsértettünk. Vizsgáljuk, hogyan történhetett meg az eset. 

A Liverpool 1–0-ra nyert, miután az első félidőben megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját. A félidei elemzés során Lineker azt mondta Ince-nek és Murphynek:

Harvey Elliott nagyon betalált. És nem ő volt az egyetlen ma este. 

(Borítókép: Gary Lineker 2017. május 30-án. Fotó:  Ian Lawrence / GC Images)

Rovatok