Index Vakbarát Hírportál

Axl Rose is énekelt Lisa Marie Presley temetésén

2023. január 23., hétfő 06:04

Gyászolók százai gyűltek össze vasárnap reggel Gracelandben, hogy leróják kegyeletüket Lisa Marie Presley előtt, aki 54 évesen, január 12-én halt meg. Az énekesnőt az apjától örökölt birtokon, 2020-ban elhunyt fia mellett helyezték örök nyugalomra. A szertartáson Alanis Morissette, Billy Corgan és Axl Rose is elénekelt egy dalt.

„Megszakadt a szívünk, Lisa, mindannyian szeretünk téged” – idézi a Reuters Priscilla Presley-t, aki mások mellett szintén beszédet mondott a vasárnapi temetési szertartáson. A gyászoló édesanya kiemelte:

Lisa Marie Presley egy ikon, egy példakép, egy szuperhős volt sok ember számára szerte a világon.

A People tudósítása szerint a búcsúztatón az Elvis-film sztárja, Austin Butler, illetve rendezője, Baz Luhrmann, továbbá Lisa Marie közeli barátja, Sarah Ferguson, azaz Sára yorki hercegné is részt vett. A családtagok közül Lisa Marie féltestvérét, Navarone Garciát, lányát, Riley Keough-t, volt férjét, Michael Lockwoodot, és vele közös 14 éves lányaikat, Finley-t és Harpert említi a portál a jelenlévők között. A nyitóbeszédet Joel Weinshanker producer tartotta, aki emlékeztetett rá, hogy Lisa Marie Presley korábban egyetlen dolgot kért a temetésére vonatkozóan, hogy

ne legyen szomorú,

aminek megpróbáltak eleget tenni.

A kórus, illetve a megemlékező beszédek után Alanis Morissette, Billy Corgan és Axl Rose is elénekelt egy-egy dalt. A Guns N' Roses frontembere az ikonikus November Rain című balladájukkal készült, amit egy szál zongorával adott elő.

A zárt körű szertartás után Lisa Marie Presley rajongóinak is lehetőségük nyílt rá, hogy egy nyilvános megemlékezés keretében leróják kegyeletüket az énekesnő előtt, és elhelyezzék a magukkal hozott csokrokat, koszorúkat és emléktárgyakat. A búcsúztatóra egyébként a világ minden tájáról küldtek virágokat a rajongók. 

Ahogy korábban megírtuk, Lisa Marie Presley-t két nappal azután, hogy édasanyjával részt vett a Golden Globe-gálán, eszméletlen állapotban találta meg a bejárónője az otthonában. Újraélesztés után vitték kórházba, majd nem sokkal később halottá nyilvánították. 

Az 54 éves dalszerző-énekesnő, aki zenei karrierje során összesen három albumot adott ki, Elvis és Priscilla Presley egyetlen gyermeke volt. Ő volt az Elvis Presley Enterprises tulajdonosa és működtetője 2005-ig, amikor is eladta az üzletet, ám Elvis Presley híres memphisi birtokának, a Gracelandnek továbbra is tulajdonosa maradt. Korábban Danny Keough zenésszel, majd Michael Jackson énekessel, Nicolas Cage színésszel és Michael Lockwood zenei producerrel élt házasságban. Első házasságából két gyermeke született, Riley Keough színésznő, aki játszott például a Mad Max: A harag útja című filmben, illetve Benjamin Keough, aki 2020 júliusában öngyilkosság áldozata lett. Ikerlányai, akiket Harper Vivienne Ann Lockwood és Finley Aaron Love Lockwood névre kereszteltek, a negyedik házasságából születtek.

(Borítókép: Axl Rose énekel Lisa Marie Presley temetésén. Fotó: Reuters / Nikki Boertman)

Rovatok