Index Vakbarát Hírportál

Galambos Lajos elárulta, mihez kezdene a rácsok mögött

2023. február 17., péntek 08:35

Csütörtök délután derült ki, hogy halasztást kért, így a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak. A zenész-előadóművész most arról beszélt, akkor sem törne össze, ha végül le kell töltenie a rá kiszabott szabadságvesztés-büntetést.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére. Galambos Lajos a védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés-büntetés megkezdésére halasztást kért.

A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. Az elítéltnek ebből kifolyólag szerdán nem kellett a büntetés letöltését megkezdenie – írták.

Nem kellett bevonulnom, orvosi indokom volt erre. Jelenlegi állapotomban orvosszakértőt rendelt ki a bíróság. Annak a vizsgálatnak alávetem magam. Ha enélkül vittek volna el, azt emberkísérletnek nevezném

– nyilatkozta Galambos Lajos a Hír Televízió Radar című műsorának. Hozzátette, akkor sem esne pánikba, ha végül mégis be kell vonulnia.

„Mindenre fel lehet készülni, a börtönbüntetés nem halálbüntetés. Onnan vissza lehet jönni. Meg fogom vívni a harcomat. Ha bekerülök, én ott is meg fogom találni a helyemet. Énekkart, vagy zenekart fogok szervezni” – mondta a zenész, aki azért megjegyezte, egyelőre abban gondolkozik, hogy nem kerül a rácsok mögé.

A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú bíróságként december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

(Borítókép: Galambos Lajos 2017. június 7-én. Fotó: Velvet)

Rovatok