Index Vakbarát Hírportál

Az egykori komornyik felfedheti Diana hercegnő titkait

2023. február 20., hétfő 21:03

Diana egykor hűséges komornyikja, Paul Burrell prosztatarákkal küzd, és mivel komoly műtét előtt áll, úgy érzi, titkait meg kell osztani Vilmossal és Harryvel. Szerinte Diana biztosan azt akarná, hogy a fiúk újra jóban legyenek.

Paul Burrell 10 éven át szolgálta Diana hercegnőt 1997-ben bekövetkezett haláláig. Most a betegség árnyékában úgy nyilatkozott, el kell mondania a fiúknak, amit az anyjukról tud, mielőtt túl késő lenne.

Békítő szándékkal?

Burrell szerint információi újra összehozhatnák a fiúkat, és Diana biztosan erre vágyna most. A The Mirrornak úgy nyilatkozott:

Tudom, hogy nem minden történetem szép, de ha meghalok, sosem fogják megismerni őket. Azt hiszem, Diana azt mondaná most nekem: Paul, ezt prioritásként kell kezelned.

Burrell, amióta tudja, hogy rákos, attól fél, kifut az időből, és nem tudja elmondani az igazat. Korábban Diana „legjobb barátjának” nevezte magát, és azt állította, ő volt az egyetlen férfi, akiben a hercegnő megbízott.

Szerinte Diana azt szerette volna, ha a fiai mindig összetartanak, ebben akarja most segíteni őket.

Nem ismer rá a mai Harryre

Saját állapotáról annyit árult el: „Fáradt vagyok, hormonterápiát kapok, hőhullámaim vannak.” Burrell a múlt hónapban, Harry botrányai után azt mondta:

Nem ismerem fel ezt a mai Harryt. Ez egy dühös, ingerült, kiváltságos herceg, aki folyamatosan másokat hibáztat, és nem vállal felelősséget semmiért.

Szerinte Dianának sem tetszene Harry mai viselkedése, haragudna személyeskedő, bosszúszomjas nyilatkozataira, amelyek nemcsak Harryre vetnek rossz fényt, hanem az országra, a családra, a királyság intézményére és néhai nagyanyja örökségére is.

Meghant is hibáztatja, aki óriási befolyással bír Harryre, de hozzáteszi, a történet másik oldala soha nem derül ki, mert a királyi család azt hiszi, a csend méltóságteljes.

Amikor Burrell könyve – A Royal Duty – 2001-ben megjelent a királyi családról szóló privát információkkalHarry megvádolta, hogy Diana halálán nyerészkedik. De Vilmos is árulónak nevezte, és egybehangzóan azt mondták, könyve az események önigazoló, önközpontú tálalása volt. Harry saját könyvében, a Tartalékban azt írta: „Anyám kedves barátjaként tekintett az inasra, megbízott benne, ahogy mi is, és mégis pénzért bocsátotta áruba anyánk halálát. Ettől felforrt a vérem.”

(Borítókép: Diana és Paul Burrell 1994-ben. Fotó: Antony Jones / UK Press / Getty Images)

Rovatok