Index Vakbarát Hírportál

Curtis üzent Majkának: Jót tett nekem a szakítás

2023. február 23., csütörtök 16:52

Széki Attila, művésznevén Curtis február 22-én egy sajtótájékoztatón mutatta be először saját élőzenekarát, a Curtis Live Bandet. Az eseményen Majkával közös dalai közül is felcsendült néhány, amelyről Curtis jó érzésekkel beszélt, egyben köszönetet mondva volt zenésztársának.

Nyáron robbant a bomba, hogy Majka és Curtis ismét szakítottak, 2018 után újra. A közel hat évvel ezelőtti eset óriási médiavisszhangot hozott magával, hiszen Majoros Péter egy SZIN-es fellépésen, mindjárt az első szám után jelentette be, hogy Curtis drogproblémái miatt nem tudják folytatni a közös munkát.

Curtis a szakítás éjszakáján 60 ezer forintért taxizott haza Szegedről Budapestre. Az autóban a telefonját kikapcsolta, akkori barátnője pedig azzal fogadta, hogy a balhéjukkal van tele az internet. Majka ezután exkluzív, vágatlan interjút adott az Indexnek, amiben mesélt többek között kapcsolatukról, az elválásuk okairól, valamint a SZIN-en történt beszédéről is.

Széki Attila 2019 januárjában elvonóra ment, ahol nagyjából egy hónapot töltött bent, és amikor kijött, teljesen új emberként tért vissza a mindennapok körforgásába. Ekkor elmondta, hogy mindent átértékelt, és ha ez volt az ára annak, hogy újra önmaga lehessen, bármikor újból belevágna.

Az első szétválás, majd a sikeres elvonó után ezért is volt meglepő, hogy 2022 nyarán a 21. század egyik legjobb és legsikeresebb magyar formációja jobbnak látta külön utakon folytatni. Felreppentek olyan pletykák, hogy a páros közé ismét Curtis drogproblémái álltak, de az újpesti rapper hamar elhessegette ezeket a vádakat, és leszögezte, hogy nem esett vissza.

Sajtótájékoztatón mutatkozott be Curtis zenekara

A többszörös arany- és platinalemezes előadó-dalszerző Curtis bemutatta első saját élőzenekarát, a Curtis Live Bandet. Összesen nyolc, a zenei szakmában elismert név és egyben jó barát alkotja a zenekart. Az eseményen 6 dalt játszottak el, ahol Curtis saját és Majkával és BLR-rel közös dalai is felcsendültek.

Curtis állandó munkatársa és cimborája, Vígh Arnold producerként és basszusgitárosként csatlakozik, szintén régre visszanyúló kapcsolat fűzi Széles Izához, aki vokalistaként van jelen Hasenfracz Bernadett és Harót Balázs mellett, billentyűsként Demkó Mátyás, gitárosként Géczy Viktor, dobosként pedig az egykori Back II Black alapítója, Glatz Gábor szállt be a projektbe.

A bemutató koncerten Curtis minden egyes közös dal után kiemelte együttműködőit, nem felejtve ezzel a kezdeteket – írja a Ripost.

Nagyon izgatott vagyok, hiszen itt volt az ideje, hogy változás érjen, talán a legjobbkor jött és jót tett a karrieremnek a Majkával való elválásunk

– mesélte a rapper, aki köszönetet mondott egykori zenésztársainak és barátainak.

Hálás vagyok Majkának, és BLR-nek a közös dalainkért. A belehalok, A nekem ez jár és a Csak te létezel is megszólal majd a koncerteken, hiszen ezeket a dalokat nem hagyhatja ki egyikőnk se. Az a jó ebben, hogy nálunk is más lesz a hangzás, mint náluk, így a közönség csak boldog szenvedő alanyai lesznek a daloknak

– idézi a lap Curtis szavait.

Rovatok