Index Vakbarát Hírportál

George Michael sírját ostromolják a rajongók, a családnak kellett közbelépnie

2023. február 28., kedd 13:33

Hiába vésték sírkövére, nem nyugodhatott békében, emiatt a gyászoló család most mindenki számára megtiltotta, hogy a brit popikon George Michael sírjánál fotózkodjon, vagy ajándékokkal lepje el azt. Erre mostantól mindenkit táblák is figyelmeztetnek a Highgate temetőben.

Hiába vesztette életét már hosszú évekkel ezelőtt, a 2016. december 25-én elhunyt brit popénekes, George Michael sírját a mai napig komoly ostrom alatt tartják az előadó legelvetemültebb rajongói. 

Emiatt most a család drasztikus lépésre szánta el magát, és megtiltották Michael rajongóinak, hogy ajándéktárgyakkal, koszorúkkal és virágokkal lepjék el a sírt, vagy fotókat készítsenek a sírhelyről vagy a fejfával.

Az édesanyja és nővére mellett a Highgate temetőben örök nyugalomra helyezett énekes sírkövét ezért figyelmeztető, tiltó táblákkal vették körbe, ezzel elkerülve, hogy különböző csecsebecsékkel árasszák el a temető e részét – írja a Daily Star

Pedig George Michael sírját eleinte jelöletlenül hagyták, mert attól tartottak, hogy látványossággá válik. Később végül elhelyezték a nevével ellátott fejfát a sírnál, amelyet ezt követően, ahogyan attól korábban tartottak, el is leptek a kíváncsiskodó turisták és Michael rajongói. 

Ez egy magánsír. Amit itt elhelyeznek, azt eltávolítják és megsemmisítik. Fényképezni tilos!

– áll a most kihelyezett táblákon.

George Michaelt 2016 karácsonyán találták holtan az oxfordshire-i Goring-on-Thames-i otthonában, 53 éves volt. A kopjafát – amelyen valódi neve, Georgios Kyriacos Panayiotou szerepel – csak 2021-ben állították fel, közel öt évvel a halála után.

(Borítókép: George Michael 2011. május 11-én Londonban. Fotó: Dave J. Hogan / Getty Images)

Rovatok