Index Vakbarát Hírportál

A fegyverekkel jól bánik, az internettől mégis tart James Bond

2023. március 2., csütörtök 10:14

Hiába volt szinte ismeretlen a James Bond-filmek előtt, a ma 55 éves Daniel Craig olyan neveket követett a 007-esek sorában, mint Sean Connery, Roger Moore vagy éppen Pierce Brosnan. De mégis ki volt a brit színész kedvenc elődje, miért nem használja az internetet, és melyik magyar származású színésznőt vette feleségül? Mai kvízünk ezekre is választ adhat.

Az elmúlt években a népszerű 007-es ügynök szerepét már vele azonosítjuk, mégis alig ismerte valaki a nevét a James Bond-filmek előtt – ma ünnepli 55. születésnapját Daniel Craig

Az angol színész Daniel Wroughton Craig néven született 1968. március 2-án Chesterben, édesapja kereskedő, édesanyja tanárnő volt. Tehetségére már kisiskolásként felfigyeltek, színjátszókörbe járt, majd 16 éves korában tagja lett a National Youth Theatre-nek.

Ezt követően több darabban is szerepet kapott, a filmvásznon való bemutatkozására mégis egészen 1992-ig kellett várni, akkor az Egyedül a ringben című filmdráma egyik kisebb szerepét kapta meg. Hiába szerepelt ezt követően többek között Angelina Jolie oldalán a Lara Croft: Tomb Raider című filmben, vagy tűnt fel Steven Spielberg München című alkotásában, az áttörésre mégis egészen 2006-ig kellett várni karrierjében. 

Ekkor váltotta ugyanis az ikonikus 007-es titkos ügynök szerepében Pierce Brosnant, a James Bond-filmek főszerepét pedig egészen 2021-ig vállalta is a színész. Ez idő alatt ötször testesítette meg Bondot, alakításának köszönhetően a hírességek sétányán csillagot kapott, majd a Szent Mihály és Szent György Lovagrend tagjává avatták.

De mit lehet még tudni a mindig titokzatos, ma 55. születésnapját ünneplő brit színészről? Mai kvízünkből mindent kideríthet! 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Daniel Craig 2015. október 28-án. Fotó: Isa Foltin / Wireimage / Getty Images Hungary)

Rovatok