Index Vakbarát Hírportál

Paris Hilton nem akarta elkészíteni a privát videót, amivel ismertté vált

2023. március 5., vasárnap 17:01

Márciusban jelenik meg a világ egyik leghíresebb celebnőjének önéletrajzi könyve, a The Memoir, de már most több sokkoló részlet látott napvilágot a híresség életének árnyoldaláról.

Paris Hilton a kétezres évek elején a The Simple Life című valóságshow okán lett ismert, ám nem sokkal a reality indulását követően hírnevét megtízszerezte egy nyilvánosságra került házi szexvideó.

Az örökösnő a saját használatra szánt felvételt 2001-ben, húszévesen készítette akkori partnerével, Rick Salomonnal, ám a férfi a privát pornót 2004-ben – immár az exbarát státuszában – nyilvánosságra hozta 1 Night in Paris címmel.

Ez már önmagában borzalmas, de Paris Hilton most abba is beavatta rajongóit, hogy eredetileg

egyáltalán nem akart belemenni a szexvideó elkészítésébe,

folyamatosan kifogásokat keresett, és nagyon furcsán és kényelmetlenül érezte magát már a felvétel gondolatától is.

A The Times szombati számában jelent meg a híresség memoárjának egy kivonata, ezt szemlézte a The Independent. Itt olvasható a sokkoló történet, amiben bár Hilton nem említi a férfi nevét, mindenki tudja, hogy amikor arról mesél, hogy 18 évesen elkezdett randizni egy durva és arrogáns férfival, akkor Rick Salomon pókerjátékosról beszél.

Megfelelési kényszer, életre szóló trauma

Paris Hilton azt állítja, hogy a szexvideó felvétele alatt részeg volt és fáradt, viszont akkori barátja azt ígérte, hogy a felvétel csak nekik készül, senki sem fogja látni. A férfi azzal fenyegette az akkor 20 éves Hiltont, hogy amennyiben ő nem teszi meg, keres helyette mást, aki igen. A celebnő kifejtette, akkoriban az volt a legrosszabb, amit el tudott képzelni, hogy a férfi majd elhagyja, mert még csak gyerek, aki „nem tudja, hogy kell játszani a felnőttek játékát”.

A 42 éves Hilton korábban már beszélt arról, hogy poszttraumás stressz-szindrómában szenvedett az után, hogy a videó kiszivárgott az internetre, amivel a felvétel terjedése megállíthatatlanná vált.

Utáltam a szex gondolatát. Kerültem a szexet, egészen addig, amíg teljesen elkerülhetetlenné nem vált

– emlékezett vissza az örökösnő, aki azt is bevallotta, hogy a felvételt csak úgy volt képes elkészíteni, hogy lerészegedett, illetve nyugtató hatású drogot fogyasztott.

Ám azt is kifejtette, hogy tudatában volt a döntésének, amikor belement a felvétel elkészítésébe.

Neki és magamnak is bizonyítani akartam, ezért megtettem.

Felidézte, hogy évekkel a szexvideó elkészítése után egy interneten keringő videórészlet miatt hívták. Azonnal telefonált volt barátjának, és könyörgött neki, hogy ne csinálja, ne hozza nyilvánosságra a teljes videót. Ám állítólag Salomon hűvös volt és távolságtartó, és csak annyit mondott, hogy „már késő, már kint van”.

Azt mondta, minden joga megvan ahhoz, hogy eladjon valamit, ami az övé, és aminek nem mellesleg magas az anyagi értéke.

Hilton azt mondta, hogy „szégyen, veszteség és rettegés” söpört végig rajta, amikor befejezte a hívást.

Salomon beperelte Hiltont rágalmazásért, miután a nő nemtetszését fejezte ki a felvétel kiszivárgása miatt. A nő később viszontperelte őt a felvétel nyilvánosságra hozatala miatt, majd a felek 2005-ben végül peren kívül megegyeztek: a szállodalánc örököse 400 ezer dollárt kapott, amelynek egy részét jótékonysági célokra ajánlotta fel.

(Borítókép: Paris Hilton 2022. április 10-én. Fotó:  AUDE GUERRUCCI / AFP)

Rovatok