Index Vakbarát Hírportál

Till Attila a halálról beszélt, elárulta, mitől fél igazán

2023. március 11., szombat 16:39

Szüleit rákban vesztette el, így különösen gyűlöli, sőt sokkal inkább fél a daganatos megbetegedésektől Till Attila, aki mindent megtesz azért, hogy életmódjával elkerülhesse a daganatos megbetegedéseket. A műsorvezető most szülei elvesztéséről, a rákkal és a halállal való kapcsolatáról rántotta le a leplet.

A TV2 műsorvezetőjét már hosszú évek óta követhetik a tévéképernyők előtt a nézők, azonban Till Attila élete is tele van fájdalommal. 

A népszerű tévés most szülei elvesztéséről, a halállal és a rákkal való kapcsolatáról is mesélt a 24.hu és a Magyar Hospice Alapítvány podcastsorozatában, a Nincs rá szóban.

Till Attila a műsorban felidézte, hogy amikor először találkozott a halállal, még nagyon kicsi volt, emiatt nem is nagyon értette, hogy miről van szó.

Ráadásul sokáig nem is tudta: milyen az, amikor valakit megvisel valamelyik hozzátartozójának az elvesztése. 

Maga a halál úgy érkezett meg az életembe, hogy amikor kisgyerek voltam, akkor először az apámnak az anyja halt meg, ő csak 53 éves volt – így, hogy 51 éves vagyok, ez mindig eszembe jut. Ő a szíve miatt ment el, én pedig ebből semmit sem fogtam fel. Kiment reggel a mosdóba, ott lefordult, és ott, a fürdőszoba padlóján meghalt. Valószínűleg akkor a nagyapám, aki rátalált, szintén megszűnt létezni. Az édesapámat is nagyon megviselte az édesanyja elvesztése, elmondása szerint két doboz cigit szívott el naponta, annyira kikészült 

– mondta Tilla, aki elmesélte, hogy a nagyanyját hamarosan a nagyapja is követte, de ő ekkor még nagyon fiatal volt, és nem igazán érintette meg az egész. Nem úgy, mint kamaszkorában édesanyja anyukájának és mostohanagyapjának a halála, amit már sokkal jobban érzett a saját bőrén.

Mégis, először igazán akkor viselte meg a halál, amikor édesanyja megbetegedett, majd meghalt. 

Anyám 2008-ban halt meg, akkor már komoly lelkiismeret-furdalásom volt, hogy többet kellett volna vele beszélgetni, pedig jó életünk volt. Lett unokája, lett olyan feleségem, akinek ő is örül, mindent megkapott, aminek egy édesanya örülhet. Anyám halála a mai napig élénken él bennem. Apám hívott, hogy nagyon nincsen jól, és éreztem, hogy már apám is kezd megkattanni, de rohantam én is haza. Bűntudatom talán azért lehet, mert akkor már anyám nem volt nagyon magánál, széttépte az agyát a rák, nem volt önmaga

– mesélte Till Attila, aki édesanyja utolsó lélegzetéig az asszony ágya mellett maradt.

A műsorvezető az édesanyja után édesapját is rákban veszítette el, így érthetően tart attól, hogy őt is utoléri a gyilkos kór, ezért megtesz mindent annak érdekében, hogy ezt elkerülje. 

Nálunk mindenki rákban halt meg, én a rákot gyűlölöm. De ez sem teljesen igaz, inkább félek tőle. Emiatt már nem iszom, nem dohányzom. Ha mind a két szülőd rákban hal meg, akkor az beléd épül

– vélekedett.

A sok tragédia ellenére Till Attila teljesen természetes dologként gondol a halálra, azt mondja, hogy szülei halálával igazából ő lett a következő, akinek mennie kell majd. 

Olyan ez, mint a fociban. Amikor anyám meghalt, NB II-es profi futballista lettem. Most már faterom is meghalt, ez már NB I. Én következem

– példálózott a műsorvezető. 

A podcast teljes adása itt hallgatható meg. 

(Borítókép: Till Attila. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok