Index Vakbarát Hírportál

Hollywood egyik legnagyobb szakításáról vallott Ben Affleck

2023. március 17., péntek 09:49

Az Oscar-díjas Ben Affleck a The Hollywood Reporternek adott új interjújában elmagyarázta, miért kerülte évekig a közös munkát régi barátjával, Matt Damonnal az 1998-as Good Will Hunting című film átütő sikere és a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díja után.

Ben Affleck és Matt Damon új korszakot kezd a közös munkában, de nem mindig ez volt a terv.

Az egyik dolog, amin elgondolkodtunk az Utolsó párbaj forgatásán, ami miatt ezt a céget együtt akartuk csinálni, az az volt, hogy azt kívántuk, bárcsak többet dolgoztunk volna együtt az évek során

– mondta Affleck az újságnak. „Beleestünk abba az elképzelésbe, hogy nos, ha nem különítitek el a karriereteket, és nem csináljátok a saját dolgaitokat, akkor az emberek mindig egymással fognak titeket társítani. Ez pedig lekorlátoz.”

Affleck és Damon az utóbbi években több filmben szerepelt együtt, és közösen hozták létre az HBO filmes sorozatát, a Project Greenlightot, de a Good Will Hunting után jó ideig nem volt közös munkájuk, egészen addig, amíg 2021-ben Ridley Scott Az utolsó párbaj című filmjében fel nem tűntek együtt.

Közösen alapítottak egy új produkciós céget, az Artists Equityt

Affleck hozzátette: „A Good Will Hunting készítését az motiválta, hogy színészként kaphassunk munkát, nem pedig azért, mert írók akartunk lenni. Így amikor sikeresek lettünk, és lehetőségünk nyílt filmeket csinálni, éltünk vele.”

„És nagyon nehéz elengedni azt a kézről kézre, szájról szájra járó mentalitást, ami színészként megvan benned” – magyarázta.

A telefon bármikor abbahagyhatja a csörgést, és különösen ott, ahol Matt és én elég szerényen nőttünk fel, szinte felelőtlenség volt nem elvállalni egy olyan munkát, ahol sok pénzt fognak fizetni 

– tette hozzá. 

Az Igazság Ligája sztárja úgy folytatta: „Nem is tudom, 30 000 dollárt keresett évente Bostonban állami iskolai tanárként. Emlékszem, hogy 600 000 dollárt kerestem az Armageddonnal, és arra gondoltam, ez anyám 20 éves fizetése. Egyszerűen abszurdnak tűnt, hogy az ember elszalasszon egy ekkora lehetőséget.”

Affleck a Damonhoz fűződő, közel 40 éves barátságának fontosságáról is elmélkedett.

Azt hiszem, azért működik ez, mert bízom benne, szeretem őt, és tudom, hogy ő egy tisztességes ember. Ebben a szakmában a kudarc nehéz, a siker pedig zavarba ejtő, és elveszítheted a fonalat. Nagyon sokat jelentett, hogy ez a barátság az évek során próbakőnek bizonyult

– fogalmazott.

A cégük első filmje, az Air azt a történetet meséli el, amikor a Nike leszerződteti az NBA-legenda Michael Jordant egy olyan cipőszerződésre, amely egyszerre változtatja meg az üzletet és a populáris kultúrát. A páros lesz a főszereplő, valamint Viola Davis mint Jordan édesanyja, a rendező pedig Affleck.

Az interjúban Affleck feleségének, Jennifer Lopeznek tulajdonítja, hogy segített neki megérteni a divatot és a kultúrát a filmhez, és elárulta, hogy tanácsokat adott neki, mielőtt beszélt volna az outletnek – írja a Fox News.

Alkoholizmus

Affleck elismerte, hogy óvatos az interjúkban, különösen azután, hogy a Howard Sternnel 2021-ben adott interjúja vírusként terjedt el, miután úgy tűnt, hogy volt feleségét, Jennifer Garnert hibáztatja alkoholizmusáért.

Hogy egyértelmű legyen, a viselkedésem teljes mértékben az én felelősségem. A lényeg, amit mondani akartam, szomorú volt. Bárki, aki átesett már egy váláson, azt a számítást végzi, hogy mennyire próbálkozunk. Szerettük egymást. Törődünk egymással. Tiszteljük egymást

– mondta.

„Azt próbáltam mondani: »Hé, nézd, túl sokat ittam, és minél kevésbé vagy boldog, akár a munkádról, akár a házasságodról van szó, annál nehezebbé válik az életed, és ha olyan dolgokat teszel, hogy betöltsd az űrt, amelyek nem egészségesek, akkor elkezdesz még több ilyen dolgot csinálni.« Azt hiszem, ezt elég jól kifejeztem” – tette hozzá.

(Borítókép: Ben Affleck 2023. február 17-én. Fotó: Patrick T. Fallon / AFP)

Rovatok