Index Vakbarát Hírportál

Elvis Presley-ként dalolt, és majdnem ő lett Han Solo

2023. március 17., péntek 05:55

Betöltötte 72. életévét Kurt Russell, aki nyugodt szívvel emlegethető Hollywood nagyjai között. Fiatalként még a Disney is esélyt szavazott neki, majd a ranglétrán fellépkedve a leghíresebb színészek körében találhatta magát.

A ma 72. születésnapját ünneplő színész eddigi pályafutása során számos olyan produkcióban szerepelt, amelyeket azóta igazi klasszikusként emlegetnek, elég csak az Aljas nyolcas vagy a Tango és Cash című filmekre gondolni. Kurt Russell még tinikorban sem volt, amikor már sorozatban játszott, kezdetben a western műfajjal próbálkozott. Igen fiatal volt akkor is, amikor a Disney egy tízéves szerződést kötött vele, mivel meglátták benne a potenciált. 

Sőt, olyan ígéretes tehetségnek tartották, hogy a Star Wars-ban majdnem ő kapta Han Solo szerepét, illetve az ő hangján szólalt meg Elvis Presley az Elvis című, 1979-es televíziós filmben. Utóbbiért Emmy-díjra jelölték, amelyet végül nem kapott meg, ahogy a szakma által leginkább nagyra tartott elismerések közül sem ítéltek oda neki még egyet sem. Mindez természetesen semennyit nem von le az egyes produkciókban nyújtott teljesítményének értékéből. Ha Ön is szeretné közelebbről megismerni a ma 72. életévét betöltő Kurt Russellt, tesztelje tudását az alábbi kvízünkben!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Kurt Russell 2015. december 10-én. Fotó:  Leon Neal / AFP)

Rovatok