Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé állt Gwyneth Paltrow, máris áll a bál

2023. március 23., csütörtök 11:46

Megkezdődött a tárgyalás Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznő és Terry Sanderson látszerész ügyében, akik 2016 telén voltak egy síbaleset részesei. A súlyosan megsérült Sanderson szerint ennek okozója Paltrow volt, a színésznő azonban tagad, szerinte ugyanis a látszerész a felelős a balesetért.

Bíróság elé állt Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznő, a tárgyalásra a Utah állambeli Park Cityben került sor, mivel a baleset is ebben a városban történt. Az 50 éves Paltrow-t és ügyvédjét, Steve Owenst azonban láthatóan jobban foglalkoztatták az újságírók kíváncsiskodó kamerái, mint maga az ügy – Owens ugyanis többször is felszólalt annak érdekében, hogy a sajtósok vegyék le kameráikat a színésznőről, szerinte ugyanis jogtalanul videózták őt. 

Kent Holmberg bíró nem adott helyt a kérésnek, így a tárgyalás a sajtó jelenlétében folytatódott.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Terry Sanderson nyugdíjas látszerész még 2019-ben perelte a színésznőt 3,1 millió dollárra, azt állítva, hogy súlyosan megsebesítette őt, miután beleütközött a utahi Park City síparadicsomban 2016. február 26-án.

Sanderson azt állítja, hogy az ütközés következtében traumás agysérülést szenvedett, a bordái eltörtek, ráadásul azóta az életet sem tudja élvezni – Paltrow ügyvédei azonban annak bizonyításán dolgoznak, hogy a pert indító sértett szimplán hazudik. Nem hagyta magát az Oscar-díjas színésznő sem, aki szintén pert indított az őt vádló férfi ellen, azt állítva, hogy Sanderson volt az, aki nekiütközött, komoly ütést mérve rá.

Sanderson 300 ezer dolláros (106 millió forintos) kártérítést követel Paltrow állítólagos gondatlansága miatt, a színésznő azonban inkább csak az igazát védené, ennek érdekében ő egy dollár kártérítést és az ügyvédi költségek megtérítését követeli a szemésztől – írta a New York Post.

(Borítókép: Gwyneth Paltrow Oscar-díjas amerikai színésznő a Utah állambeli Park City bíróságának tárgyalótermében 2023. március 21-én. Fotó: Rick Bowmer / pool / AP / EPA / MTI)

Rovatok