Index Vakbarát Hírportál

Alzheimer-kór okozta Raquel Welch halálát

2023. április 4., kedd 12:33

A színésznő halotti anyakönyvi kivonata szerint a halála előtt Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála, amelyet sosem tudatott a nyilvánossággal.

Februárban hunyt el 82 éves korában Raquel Welch Golden Globe-díjas színésznő, aki színészi pályafutásának több mint öt évtizede alatt legalább harminc filmben és ötven tévésorozatban szerepelt, köztük a Fantasztikus utazás és az Egymillió évvel ezelőtt című produkciókban. Jogi képviselője akkor azt közölte, gyors lefolyású betegség okozta a halálát, azonban arról nem számolt be bővebben, milyen kórról is volt szó.

A TMZ nemrég hozzájutott a színésznő halotti anyakönyvi kivonatához, amelyből további részletek derültek ki. Ahogy a dokumentumban írták, halálának egyik oka a szívleállás, a másik az Alzheimer-kór volt, ami azért is érdekes, mivel Welch korábban nem számolt be arról, hogy ezzel a betegséggel küzdene.

A kivonatban mindemellett az is szerepelt, hogy a színésznő február 15-én hajnali 2 óra 25-kor hunyt el Los Angeles-i otthonában, továbbá feltüntették, hogy azóta már elhamvasztották őt. Az iratban hosszabban értekeztek Welch mesés hollywoodi karrierjéről, ami az orvos szerint legalább hatvan évet ölelt fel. 

(Borítókép: Raquel Welch 2017-ben. Fotó:  Earl Gibson III / Getty Images)

Rovatok