Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a férj, miután durva bosszút állt a felesége exe a nászajándékkal

2023. április 7., péntek 14:06

Az indiai rendőrség kedden letartóztatott egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy megölte volt barátnője férjét. Az elkövető egy házimozirendszert alakított át bombává, amelyet volt barátnőjének ajándékozott az esküvője napján. A „nászajándék” megölte a férjet és testvérét, valamint további négy ember megsérült, köztük egy 18 hónapos gyermek.

A vice.com információi szerint a 22 éves, friss házas Hemendra Merawi néhány nappal az esküvője után testvérével bontotta ki nászajándékait. Ezek között volt egy házimozirendszer is, amelyet felesége exétől, a 33 éves Sarju Markamtól kaptak.

Amikor Merawi és testvére bekapcsolta a készüléket, az rögtön felrobbant,

Markam ugyanis bombával szerelte fel.

Az elkövető ammónium-nitrátot, benzint és petárdákból kinyert lőport használt

– mondta Lal Umed Singh rendőrfelügyelő a médiának. 

A robbanás olyan erős volt, hogy a szoba falai és a tető beomlott. Merawi azonnal meghalt, testvérét pedig kórházba szállították, ahol később ő is belehalt sérüléseibe.

A rendőrség szerint a vádlott korábban bányában dolgozott, ahol megismerkedett a robbanóanyagokkal, így tudta elkészíteni a gyilkos készüléket.

Markam ellen az indiai robbanóanyag-törvény alapján emeltek vádat, bűntettéért legfeljebb életfogytiglani börtönbüntetés szabható ki.

A rendőrség szerint Markam bevallotta, hogy azért szerelte fel az ajándékot robbanóanyaggal, mert dühös volt exbarátnőjére, amiért férjhez ment. Mint kiderült,

Ők ketten nemrég szakítottak, miután a most megözvegyült menyasszony megtudta, hogy a férfi már házas, és két fia van.

„Miután rájött az igazságra, nem volt hajlandó hozzámenni a férfihoz, de ő folyamatosan fenyegette, hogy menjen hozzá” – mondta Manisha Thakur rendőrfelügyelő, hozzátéve, hogy Markam kétszer is megfenyegette Merawit az esküvő előtt.

Az eset nem példa nélküli, Indiában egyre több elutasított férfi áll bosszút volt párján valamilyen erőszakos cselekedettel. A hivatalos adatok szerint 2021-ben 15,3 százalékkal nőtt a nők ellen elkövetett bűncselekmények száma az országban, amelyek többségét férfi partnerek követték el.

Rovatok