Index Vakbarát Hírportál

Epres Panni férje elvesztéséről beszélt: Minden napunk azzal telik, hogy emlékezünk

2023. április 8., szombat 10:11

Már majdnem három év eltelt az elvesztése óta, mégis minden napja emlékezéssel telik Epres Panninak, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Benedek Tibor özvegyének és családjának, mindez azonban már sokkal inkább egy boldog emlékezés. A divatmodell most a mozikban április 20-án debütáló, A nemzet aranya című dokumentumfilmmel kapcsolatban adott interjút.

Az idő múlik, de a fájdalom nem enyhül a fiatalon, mindössze 47 éves korában meghalt Benedek Tibor elvesztése óta.

A magyar férfi vízilabda-válogatottal játékosként három olimpiai bajnoki címet nyerő, majd később az együttest szövetségi kapitányként is világbajnoki aranyéremig juttató Benedek Tibort egy egész ország gyászolta három évvel ezelőtt, 2020. június 18-án bekövetkezett halálát követően – családja és felesége, Epres Panni pedig érthetően a mai napig nehezen dolgozza fel betegségben elhunyt férje elvesztését.

Hiába azonban a gyász, mára már a szomorúság mellett megtanult boldogan visszagondolni közös emlékeikre, amelyek közül hamarosan a magyar vízilabda-rajongók is több fontos és sosem látott pillanatot megismerhetnek majd – derült ki a Tények Plusz riportjából.

Nekünk minden napunk azzal telik, hogy emlékezünk, de boldogsággal emlékszünk mindenre. Az, hogy ez a film megszületett, nem volt nehezebb, mint minden más hétköznapunk

– mondta a sportoló özvegye, aki legutóbb a három egymást követő olimpián is aranyérmet nyerő magyar  vízilabdacsapatról készülő dokumentumfilmben beszélt férjéről és a közös emlékekről. 

Benedek Tibor felesége egy évvel ezelőtt kapott felkérést A nemzet aranyai című dokumentumfilm készítőitől, hogy gyűjtsön össze minden olyan képet, videót, cikket és emléket, amely a férjéről, és az 1997 és 2008 között az egész világot végigverő magyar pólósokról szól.

A stáb eleve követte őket, és minden fontos eseményen ott volt, Tiborral együtt mindenki pártolta, hogy ez a film megszülessen egyszer. Próbáltam az ő fejével gondolkodni, ami nem egy könnyű dolog, viszont tudom, milyen értékeket vallott, és ezekkel az értékekkel próbáltam én is támogatni a filmet. Nyilván én mindig elfogult voltam és vagyok vele kapcsolatban, szerintem is ő volt a legnagyobb sztár, de Tibor mindig is azt vallotta, és a viselkedésével is mindig azt sugallta, hogy ők mind egyformák

– mesélte Epres Panni a Benedek Tiborra jellemző szerénységgel, aki annak ellenére sem szállt el magától, hogy 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is az olimpiai dobogó legfelső fokára állhatott fel a magyar pólóválogatottal. 

A film bemutatója április 20-án lesz, a teljes interjú ezen a linken és itt tekinthető meg: 

(Borítókép: Epres Panni és Benedek Tibor 2017. március 2-án. Fotó: Velvet)

Rovatok