Index Vakbarát Hírportál

Bohóc akart lenni, de a púpos miatt inkább színész lett

2023. április 9., vasárnap 05:57

90 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Jean-Paul Belmondo, aki más színészektől eltérően ragaszkodott ahhoz, hogy filmjeiben ne kaszkadőr, hanem ő hajthassa végre még a legveszélyesebb akciókat is.

Jean-Paul Belmondót a legkiválóbb francia színészek között emlegették egykor, és másfél évvel ezelőtt bekövetkező halála nagy veszteséget jelentett a szakma számára. Bár gyerekként még meg sem fordult a fejében, hogy színészettel foglalkozzon, bohóc akart lenni, viszont egy színházi előadás, A púpos akkora hatással volt rá, hogy mégis ezen szakma mellett döntött. Az áttörést az 1960-ban megjelent Kifulladásig című film jelentette számára, aminek köszönhetően felfigyelt rá a szórakoztatóipar, és egyre több felkérést kapott. 

Több produkcióban is együtt szerepelt Alain Delonnal, de a magyarok főleg A profi című filmnek köszönhetően ismerhették meg őt, ami 1981-es megjelenését követően igazi kultuszfilmmé vált. A ma 90 éve született színészt pályafutása során a tenyerén hordozta a szakma, és sok alkotásban volt lehetősége bizonyítani. Ha még többet szeretne megtudni a César-díjas Belmondóról, töltse ki az alábbi kvízünket!

Rovatok