Index Vakbarát Hírportál

Megvádolták a rappert: csak tetteti, hogy meleg?

2023. április 15., szombat 16:14

Woah Vicky modell-influenszer megvádolta Lil Nas X amerikai rappert azzal, hogy a férfi csak tetteti, hogy homoszexuális, azért, hogy ezzel nagyobb népszerűségre tegyen szert. A rapper válasza sem váratott sokat magára, egy Twitter-bejegyzésben szólt vissza a lánynak.

Lil Nas X neve hamar összeforrt a homoszexualitással. Már a sikere korai időszakában hangot adott identitásának, melyet videóklipjeiben és dalszövegiben az elmúlt években többször kiemelt.

2023. április 13-án jelent meg egy YouTube-videó, melyben az influenszer-modell, Woah Vicky azt állítja: vannak barátai, akik ismerték a rappert még gimnazista korukból, Lil Nas pedig valójában nem meleg, csupán tetteti, hogy nagyobb népszerűségre tegyen szert.

Tények és feltevések

Állítását mindemellett semmivel sem támasztotta alá, ezért kétoldalú diskurzus alakult ki a kommentszekcióban. Az emberek egyik tábora kételkedik, a másik azonban hajlamos elhinni a modell állítását, aki a videóban arról is beszélt, hogy szerinte Lil Nas X a lelkét is eladta a zeneiparnak a hírnévért.

A rapper válaszul egy Twitter-bejegyzést tett ki, amelyben arról írt, hogy senkit sem érdekel a lány véleménye, majd nem sokkal rá egy fényképet is posztolt magáról, ahol magas sarkúban, szoknyában, sminkben jelenik meg. Míg sokan a modell támadását homofóbiának vélik, addig a rapper válasza kontraproduktívnak hatott,

egyesekben pedig még inkább ráerősített a kételyre.

A sátánista úttörő

Lil Nas X három éve az Old Town Road című trap-country dallal robbant be nemzetközileg a köztudatba, amelyet Billy Ray Cyrusszal adott elő közösen.

Nem sokkal később, 2021-ben adta ki Montero című dalát, amely komoly közfelháborodást okozott nyíltan ábrázolt homoszexualitásával, valamint – az amerikai keresztények véleménye szerint – erősen sátánista megközelítésével.

A rapper, aki dalaival egyfajta szószólója is lett az elnyomott meleg közösségeknek az elmúlt időszakban, kedden posztolt egyet Twitteren, melyben arról mesélt, hogy Industry Baby című dala a hallgatottsági lista első helyére kerül Szaúd-Arábiában, ahol az azonos neműek közötti párkapcsolat és házasság büntetendő – írja a Los Angeles Times.

Rovatok