Index Vakbarát Hírportál

Plágiummal vádolják Rúzsa Magdit

2023. április 17., hétfő 15:24

Az X-Faktor sztárja felháborodott azon, hogy Rúzsa Magdi új videóklipje kísértetiesen hasonlít az ő legutóbbi klipjéhez. Horányi Juli perrel fenyegetőzik, a Megasztár korábbi győztese szerint pedig éppen ezért a cirkuszért neki lenne oka jogi útra terelni az ügyet.

Február 14-én, Valentin-napon jelent meg Horányi Juli Sebzetten című dalának videóklipje, amelynek látványvilága a szakítást és a múlt felégetését jeleníti meg.

Két hónappal később azonban Rúzsa Magdinak is megjelent az Elmegyek című új slágerének klipje, amely kísértetiesen hasonlít az X-Faktor sztárjának videójára.

Na most nagyon ki vagyok akadva. Kísértetiesen hasonlók ezek a snittek. A koncepció, a beállítások, a fényelés egy az egyben az én klipemből lett lemásolva. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy véletlen az, hogy Magyarországon, ebben a pici zeneiparban két hónap különbséggel két tök ugyanolyan klip készüljön ugyanazon a helyszínen, ugyanolyan snittekkel, a bőrkesztyűvel, amivel vezet, az autóval, a lángokkal

– fakadt ki Horányi Juli a TikTokon posztolt videójában. 

Az énekesnő hozzátette, hogy nem Rúzsa Magdit okolja a történtekért, hiszen lehet, hogy ő nem is tudott erről, de biztos benne, hogy azok, akik kitalálták a klipjét, jól ismerték a Sebzetten című dal videóját.

Horányi Juli később Facebook-oldalán is megosztotta a történteket, és bejegyzésében arról írt, hogy mivel a két klipnek ugyanaz a gyártó cége, nem tud nem arra gondolni, hogy ez nem puszta véletlen.

„Nagyon ideges és feldúlt vagyok, és azon is gondolkodom, hogy jogi útra terelem a történteket… Alszom még rá egyet, hiszen ez már önmagában egy szegénységi bizonyítvány mindenkinek, aki ebben szerepet játszott… Teljesen le vagyok azon döbbenve, hogy ez előfordulhat!” – fogalmazott bejegyzésében az X-Faktor sztárja.

Rúzsa Magdi visszavág

A Megasztár harmadik szériájának győztese nem hagyta szó nélkül a rágalmakat, közösségi oldalán reagált. Mint írta, a két klipben csupán három dolog azonos: mindkettőben van autó, visszapillantó és láng. 

Minden tisztelettel szeretnélek megkérni, hogy ne beszélj össze sületlenségeket a médiában, hisz a ma generált cirkuszodért az én stábom fenyegetőzhetne perrel a te irányodba

– kezdte Facebook-bejegyzését Rúzsa Magdi.

Kiemelte, hogy ezek az elemek rendkívül gyakoriak a videóklipekben, azt viszont aláírja, hogy a klipekben valóban ugyanaz a ház szerepel. Mentségére azonban azt hozta fel, hogy azt nem tudta, hogy Horányi Julinak is jelent meg dala.

Úgy véli, hogy egy ilyen pici országban, mint Magyarország, előfordulhat, hogy többen is ugyanazon a helyszínen forgatnak.

Mindenesetre igyekszem higgadtan és a krisztusi példát követve lereagálni a dolgot. »Megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel.« Éppen ezért: Kedves követőim, ha van pár percetek, légyszi, kattintsatok rá Juli videójára is, hisz ezek után egészen biztos vagyok abban, hogy nagyon fontos a szívének ez a dala, biztosan sok munkát fektetett bele

– zárta bejegyzését Rúzsa Magdi.

Összehasonlításképp itt megtekinthető Horányi Juli Sebzetten című dalának és Rúzsa Magdi Elmegyek című videóklipje.

Rovatok