Index Vakbarát Hírportál

Több ezer dolláros whisky készül III. Károly koronázására

2023. április 18., kedd 07:37

Vészesen közeleg III. Károly koronázási ünnepsége, mely nem lesz híján az extravagáns és borsos árú ételeknek-italoknak. A jeles alkalomra egy 25 ezer dollár értékű egyedi skót whisky is készül.

A Royal Salute márkájú skót whiskyt először 1953-ban készítették el, ajándékként  II. Erzsébet királynő koronázására. A 21 évig érlelt whiskykeverék azóta kereskedelmi forgalomban is kapható: egy üveg 200 dollár körüli áron kerül forgalomba.

A Royal Salute III. Károly koronázása alkalmából készült változat ennél természetesen sokkal többe kerül majd:

25 ezer dollárba.

Az ital ára (ami több mint 8 millió forintnak felel meg) elsősorban ritkaságának köszönhető: az Egyesült Államokban mindössze 56 palackot osztanak ki.

Az 53 whisky keverékéből megálmodott italkülönlegesség zafírkék kristályüvegben, masszív és gazdagon díszített díszdobozban kerül a szerencsés vásárlók kezébe – számolt be a Bloomberg.

Közeleg a nagy nap

III. Károly május 6-i  megkoronázása délelőtt 11-kor veszi majd kezdetét a westminsteri apátságban, ahonnan az  ünnepséget  követően a királyi pár, illetve családtagjaik a Parliament utcán és a The Mall úton át fognak visszajutni a Buckingham-palotába.

A koronázást háromnapos ünnepségsorozat kíséri, és ennek egyik fő rendezvénye a ceremónia másnapján, május 7-én lesz, vasárnap esedékes nagyszabású koncert, amelyet a legnagyobb és legősibb brit királyi rezidencia, a London nyugati határában emelkedő windsori kastély hatalmas parkjában tartanak.

Mint az Indexen korábban megírtuk, Harry herceg részt vesz majd édesapja koronázásán, viszont Meghan Markle nem teszi tiszteletét.

Rovatok