Index Vakbarát Hírportál

Fekete Dávid a bíróságon bejelentette: szeretne ismét énekelni

2023. április 25., kedd 10:00

Késve, a kameráktól kissé megilletődve jelent meg a Győri Járásbíróságon kedd reggel Fekete Dávid, majd nem sokkal később leszögezte: nem járul hozzá, hogy felismerhető legyen a sajtó felvételein.

Az egykori megasztáros énekes még februárban részletes vallomást tett a bíróságon, most az ezzel kapcsolatban felvetődő kérdéseket tették fel neki. Elmondása szerint sikeres kereskedőnek találták az emberek, ezért kérték meg, hogy rajta keresztül jussanak ezek a személyek autókhoz.

Szerinte ez hiba volt, mert ha szép lassan építi fel a birodalmát, akkor most nem itt lenne. 

Mint mondta, meg akarta mutatni, hogy szinte a nulláról fel lehet építeni egy kereskedést. Olyan hirtelen kezdtek el nőni, és jött a megrendelés, hogy ha nem fogadja el a befektetési pénzt, akkor nem tudja teljesíteni a megrendeléseket. Választania kellett, hogy dinamikusan fejlődik, nőnek, és a befektetőkre alapoz, vagy pedig a lassabb úton, banki hitelből építi fel birodalmát.

Volt olyan, akinek a pénzt nem tudta odaadni, így a telefonját adta oda, hogy ezzel fizesse meg a tartozását.  Nem vezetett részletes tartozási nyilvántartást, megbízott a befektetőjében, hogy ők vezetik a nyilvántartást, és tudják, hogy hányadán állnak a dolgokkal. Mindig összekeverte az üzletet és a barátságot, így megbocsátott az embereknek, ha meg is bántották. 

Fekete Dávid egy ponton engedélyt kért a bíróságtól, hogy Dunaújvárosba mehessen. A háziőrizetben lévő férfi elmondása szerint

lehetőséget kapott, hogy új dalt felénekeljen, sőt még egy videóklipet is forgatna.

Ezzel visszatérne az énekesi karrierhez, de a bíróság döntésén múlik, hogy elhagyhatja-e otthonát.

Több mint 300 millió forintos csalással vádolják

A Győri Járási Ügyészség emelt vádat az énekes ügyében. Eszerint 21 bűncselekmény elkövetésével vádolják, amelyekkel a sértetteknek összesen mintegy 323 millió forintos kárt okozott.

Fekete Dávidot még 2021 májusában vette őrizetbe a rendőrség, miután az énekes körül egyre nagyobb volt a botrány, többen állították, hogy anyagilag megkárosította őket, az egyre halmozódó adósságait pedig a mai napig nem sikerült törlesztenie.

AZ EGYKOR JOBB IDŐKET MEGÉLT ÉNEKES ÁLTAL OKOZOTT LEGKISEBB KÁR 1 MILLIÓ, MÍG A LEGNAGYOBB 73 MILLIÓ FORINT VOLT, AMIÉRT KOMOLYAN BŰNHŐDHET, HALMAZATI BÜNTETÉSKÉNT AKÁR 15 ÉV SZABADSÁGVESZTÉSRE IS ÍTÉLHETIK.

Tavaly ősszel az előkészítő ülésen az ügyész ajánlatát nem fogadta el. Annak értelmében 7 év börtönbüntetést kapott volna, ha minden vádpontban bűnösnek vallja magát, de Fekete Dávid nem ismerte el bűnösségét.

Rovatok