Index Vakbarát Hírportál

Új műsorokat jelentett be a TV2 és az RTL

2023. április 25., kedd 20:06

Még idén ősszel érkezik az RTL-re a LEGO® Masters és a The Traitors, míg a TV2 olyan műsorokkal készül, mint az I can see your voice, a Password vagy a Cash or Trash. Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese, valamint Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója a Siófokon megrendezett Digital-Media Hungary konferencián jelentette be a két csatorna vadonatúj formátumait.

A Siófokon megrendezett Digital-Media Hungary konferencián Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója, valamint Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese is tartott előadást kedden, a rendezvényre pedig több új formátum bejelentésével készültek. Lesz új reality, gameshow és sorozat is, illetve mindkét csatornára érkezik olyan műsor, amelynek alapját a régiségkereskedés adja. 

Új gameshow, szójáték és reality a TV2-n

A már korábban nyilvánosságra hozott műsorok mellett az I can see your voice című találgatós zenei gameshow is bekerül a TV2 programkínálatába. A formátum Koreából indult, hazánk a 30. ország, ahol képernyőre tűzik. A műsor lényege, hogy a játékosoknak ki kell találniuk, hogy hat énekes közül ki énekel a saját hangján, és melyikőjük tátog más hangjára – az a feladat, hogy az árulkodó apró jelek alapján kiszűrjék a hamis hangokat. A játékosokat ismert zenészek segítik majd a tanácsaikkal, mindezt sok humorral fűszerezve – írják a közleményben. 

A csatorna tájékoztatása szerint a TV2 Csoport nemrég vásárolta meg az Európában már ismert Cash or Trash magyarországi jogait. A műsorban hétköznapi emberek nem hétköznapi tárgyakkal próbálnak szerencsét a meggazdagodás reményében – olyan régiségekkel érkeznek az ország különböző tájairól, amelyekről nem tudják, hogy valójában mennyit is érnek. A műsorban régiségszakértők és műtárgykereskedők döntik el, mennyit adnak értük – ha adnak egyáltalán bármit.

Az Amerikában népszerű Password című szójáték is a bejelentett műsorok között szerepel: ebben sztárok segítenek hétköznapi játékostársaiknak megkaparintani a pénznyereményt. Úgy kell kitalálniuk szavakat, hogy segítségül egyetlen kifejezést adhatnak egymásnak. 

A SuperTV2 nézői idén ősszel sem maradnak napi reality nélkül. Törökország, Görögország, Románia és Dél-Amerika után itt debütál a több hónapon át tartó Power Of Love – A Szerelem ereje.

Egy olyan reality megvásárlását is bejelentette Fischer Gábor, ami az Egyesült Államokban 24, míg Németországban 17 szezonon át futott a képernyőn, és a világ több mint 20 országában 70 évaddal jelentkezett: ez a Next Topmodel, amelyben a hazai szépségipar legjobb szakemberei keresik a következő magyar szupermodellt. Álomszerződést kínálnak, azonban ezért meg is kell dolgozniuk a lányoknak a kamerák előtt. Kihívások, kalandok, fotózások, bemutatók várnak a versenyzőkre, akik közül csak egy lehet a Next Topmodel Hungary.

Taktikai valóságshow és új sorozat az RTL-en

Még idén ősszel debütál az RTL-en a LEGO Masters című látványos formátum, amely az Egyesült Államoktól Németországon át Kínáig nagy népszerűségnek örvend. A műsorban szereplő csapatok kizárólag LEGO kockák felhasználásával építenek különböző alkotásokat. Hétről hétre új kihívásokkal kell szembenézniük, hogy megmutassák fantáziadús terveiket, kreativitásukat és technikai képességeiket, amelyeket szakértő zsűri bírál el. A legjobb csapat a fődíjért járó pénznyeremény mellett a LEGO Master címet is megkapja. A műsor a Banijay Rights formátuma – derül ki a csatorna közleményéből. 

Egy valóságshow-val is készül a csatorna, amely egyben taktikai játék is, krimibe illő környezetben. A The Traitors az RTL Nederland „De Verraders” című műsorán alapszik, és már számos országban, többek között az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Franciaországban, Spanyolországban és Belgiumban is bizonyított. A játékban versenyző hírességek egy kastélyba költöznek, ahol csapatokban dolgozva egy sor kihívást jelentő küldetést kell teljesíteniük. Hárman közülük azonban titokban árulók, akik a nyereményhez vezető úton megpróbálják megtéveszteni a hűséges versenyzőket azok manipulálásával és kizárásával. A hűségesek csak együtt, az árulók száműzésével nyerhetnek, ha akár csak egy cselszövő is eljut a játék végéig, az övé lesz a teljes nyeremény. A The Traitors a formátumát tekintve egy taktikai-pszichológiai-bűnügyi reality.

Az RTL-re érkezik a HIP, azaz a High Intellectual Potential (HPI: Haut Potentiel Intellectuel) című francia sorozat magyar verziója is. A formátum összesen két országban kapott engedélyt a helyi változat megvalósítására, ebből az egyik Magyarország. A történet főszereplője Reni, egy háromgyerekes egyedülálló anya, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítóként dolgozik. Amikor egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, állást ajánlanak neki, amit csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét.

Nemrég indult a Mellékhatás című, többszörös díjnyertes fikciós sorozat második évada az RTL+-on, amelynek már a harmadik évada is előkészítés alatt áll. Emellett hamarosan elkezdődik a Golden Age című, magyar fejlesztésű fikciós sorozat forgatása is a Hypewriter forgatókönyvíró-pályázat egyik győztes ötlete alapján. A két idősíkon játszódó történetet a Liza, a rókatündér alkotói álmodták képernyőre, a sorozat vezető alkotója Ujj Mészáros Károly.

Az RTL-en is lesz olyan műsor, amely a régiségkereskedésre fókuszál – érkezik a Best Bid című formátum, ahol profi régiségkereskedők licitálnak majd egy-egy antik műtárgyra. A műsorba azok jelentkezését várják, akiknek olyan régiségeik vannak, amelyeket pénzzé szeretnének tenni.

(Borítókép: Kolosi Péter és Fischer Gábor a Televíziós Újságírók Díjának gálaestjén 2023 márciusában. Fotó: Kaszás Tamás/Index)

Rovatok