Index Vakbarát Hírportál

Gwyneth Paltrow büszke arra, hogy sokan elváltak miatta

2023. április 29., szombat 14:20

Pedig kapott érte hideget-meleget.

A „tudatos különválás” kifejezés az után vált beszédtémává, hogy Gwyneth Paltrow ezt használta címként egy 2014. márciusi bejegyzésében a wellnessweboldalán, ahol bejelentette, hogy ő és Chris Martin különváltak – írta meg a People

Paltrow és a Coldplay frontembere 2003-ban házasodtak össze, válásukat 2015-ben véglegesítették. Mivel az emberek kíváncsiak voltak a Katherine Woodward Thomas által 2009-ban kitalált kifejezés pontos jelentésére, Paltrow most a  platformján magyarázó esszét tett közzé erről.

Nem én találtam ki a kifejezést, de annak a sok sz*rnak az ellenére, amit az emberektől kaptunk, nagyon büszke vagyok arra, hogy képesek voltunk néhány válást egy kicsit könnyebbé és boldogabbá tenni

− írta  Paltrow az Instagramon.

„Nagyon büszkévé tesz, amikor az emberek odajönnek hozzám az utcán, és azt mondják: »Köszönöm, hogy bevezetted ezt a koncepciót, mert jó barátok lettünk az exemmel«. Boldog vagyok, hogy némi szerepet játszhattunk ebben a kulturális változásban” − tette hozzá a bejegyzésben.

A poszt a kifejezést vizsgálva kifejti, hogy amikor „a házasság és a válás egész koncepcióját újragondoljuk, valójában valami sokkal erőteljesebb − és pozitívabb − dolog van a háttérben”. Hozzátette, hogy

ha úgy döntesz, hogy tudatosan kezeled a különválásodat, függetlenül attól, hogy mi történik a házastársaddal, látni fogod, hogy bár úgy tűnik, hogy minden szétesik, valójában minden újra összeáll.

Gwyneth Paltrow 2019-ben Dax Shepard Armchair Expert című podcastjában egy beszélgetésben érintette a kifejezés használatát, amikor kifejtette, hogy egy „módot akartam arra, hogy megkerüljük a válás fájdalmát, és közvetlenül arra a pontra koncentráljunk, ahol barátok vagyunk, és emlékezzünk arra, hogy mit szerettünk egymásban. És hogy létrehoztuk ezt a két csodálatos gyereket”.

Hozzátette:

Egy család vagyunk. Ennyi. Tehetünk úgy, mintha nem lennénk azok, és gyűlölhetjük egymást... vagy megpróbálhatjuk ezt újra feltalálni magunknak.

Rovatok