Index Vakbarát Hírportál

A királyi család kedvenceit ünnepli egy ország

2023. április 29., szombat 06:17

12 évvel ezelőtt mondta ki a boldogító igent a westmisnteri apátságan Vilmos herceg és Katalin hercegné, akiknek menyegzője az egyik lefényűzőbbre sikeredett a királyi család évszázadokra visszatekintő történelmében.

Aligha létezett eddig még egy olyan pár a királyi családban, akiket úgy emlegettek követendő példaként, mint Vilmos herceget és Katalin hercegnét. A brit sajtó szó szerint a tenyerén hordozza őket, sőt II. Erzsébet halálát megelőzően többek reménykedtek abban, hogy a királynő után nem III. Károly, hanem Vilmos herceg kerül trónra – szimpla szimpátia alapján. 

Vilmos herceg és Katalin hercegné még az egyetemen ismerkedett meg egymással, és ugyan a kapcsolatukban volt egy kisebb törés, ami 2007-ben szakításhoz is vezetett, végül újra egymásra találtak. 

A herceg 2010 októberében kérte meg kedvese kezét egy igen egzotikus helyen, egy még annál is különlegesebb gyűrűvel. A lánykérést a következő év tavaszán, 2011. április 29-én követte az esküvőjük, ami igen maradandóra sikeredett. A tévéképernyőkön milliárdok, míg London utcáin legalább egymillióan ünnepeltek együtt az ifjú párral,  akik mára etalonnak számítanak a királyi családban. 

II. Erzsébet halálával ugyan a trónörökölési sorrendben őt követő legidősebb fia, III. Károly lett az uralkodó, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a trón várományosa Vilmos herceg, akiből egy nap király lesz. A Katalin hercegnével kötött házasságának elmúlt 12 évét ítélve pedig biztosra mondható, ha eljön a pillanat, egyszer Katalinból is királyné lesz. Ha pedig további részleteket szeretne megtudni Wales hercegének és hercegnéjének a mai napon 12 évvel ezelőtt megrendezett menyegzőjéről, tesztelje tudását az alábbi kvízünkben.

Rovatok