Index Vakbarát Hírportál

Felfedte a titkot Emma Watson dublőre, valójában ez történt a Harry Potter forgatásán

2023. május 2., kedd 10:31

A Harry Potter-filmek Hermionéját játszó színésznő dublőre elárulta, hogy a Titok Kamrája című film egyik ikonikus jelenetében Emma Watson allergiás reakció miatt nem tudott a kamerák elé állni, ezért ő ugrott be helyette.

A BBC számára készített videóban Flick Miles kulisszatitkokat árult el a Harry Potter-filmek forgatásairól és arról, hogy hogyan zajlott a munka a színfalak mögött. 

Mint mondta, Emma Watsonnak azért volt szüksége egy testdublőrre, mert kiskorú volt, és a brit munkatörvények értelmében csak napi 4 órát dolgozhatott. Ezért kettőjük között osztották fel a munkanapot, hogy minél gyorsabban lebonyolíthassák a forgatásokat.

Elmondása szerint gyakran beugrott olyan jelenetek elkészítéséhez, amelyekben távolról vagy csak hátulról vette a kamera, azonban volt egy olyan „nagy jelenet”, amelyikben valójában nem Emma Watsont látjuk, hanem Milest. Ez a jelenet pedig a Titkok Kamrája című filmben látható.

Azt is elárulta, hogy Watsonnak enyhe allergiás reakciója volt a ragasztóra, amit a smink rögzítéséhez használtak, ezért kérték meg őt, hogy abban a jelenetben szerepeljen ő.

Szóval amikor Hermionét macskaként látjátok a Harry Potter és a Titkok Kamrájában, az valójában én vagyok

– mondta Flick Miles.

A The Independent beszámolója szerint Emma Watson volt a legfiatalabb a színészek közül, amikor megkapta a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben Hermione Granger szerepét, míg a Harry Pottert játszó Daniel Radcliffe 11, a Ron Weasley-t játszó Rupert Grint pedig 12 éves volt.

Az utolsó Harry Potter-filmet, a Halál ereklyéi második részét 2011-ben mutatták be. Nemrégiben viszont bejelentették, hogy az HBO Max sorozatot készít a Harry Potter-könyvekből. A könyvek újbóli adaptációja egy új szereplőgárdát is felvonultat majd, viszont igyekeznek teljesen hűek maradni J. K. Rowling regényeihez.

Rovatok