Index Vakbarát Hírportál

Majkáék Zsákbamacskája Halálcsillag-üzemmódba kapcsolt, a Cápák között a saját rekordját döntötte meg

2023. május 5., péntek 11:19

Az év negyedik hónapjában is a TV2 és a TV2 Csoport volt a legnézettebb csatorna és csatornacsalád, mind teljes napon, mind főműsoridőben, mindhárom kiemelt korcsoportban – írja közleményében a TV2. Az április mozgalmasan alakult a kereskedelmi televíziózásban, nézőkedvenc műsorok búcsúztak és régi-új formátumok is érkeztek.

Áprilisban a kereskedelmi csatornák több nagy sikerű műsora is kiemelkedő számokkal finálézott. A TV2-s Sztárban Sztár április 9-én avatta első női győztesét, Gubik Petrát, és a kilencedik évad fináléját a 1859 évesek közül minden ötödik néző követte. A zenés műsor valamennyi epizódja nyerte az idősávját mindhárom kiemelt célcsoportban, a döntő pedig az elmúlt két szezon legmagasabb közönségarányát (27,8%) szállította.

Az RTL-es Cápák között egy héttel a Sztárban Sztár előtt ért véget, és bár kiemelkedő számokat hozott, de a közös idősávjukban végig kikapott a TV2 show-műsorától. Az üzleti reality 5. szezonja így is az eddigi legsikeresebb évada volt a szériának.

Nem találni fogást a Zsákbamacskán

Az áprilisban búcsúzó műsorok közül kiemelkedik a TV2-s Zsákbamacska, ami a pihenő előtt még kiugró számokkal fogadta az idősávjába törő új konkurenseket. A harminc év után visszatérő vetélkedő debütáló különkiadása ez idáig az év legnézettebb műsora a 1859 évesek körében, és további két adása szerepel az éves top 10-ben.

Április második hetében kiemelkedő számokkal indult Az álommeló, ám az RTL műsora így is mindennap Majka és Pápai Joci vetélkedője mögött végzett, akárcsak a Nagypénteken debütáló Házasodna a gazda. A következő héten Az álommeló már 25 százalékot vesztett a korábbi közönségarányából, miközben a Rózsa Györggyel erősítő Zsákbamacska nézettsége kitartott, mindhárom célcsoportban nyerte a műsorsávját.

A TV2 még az alábbi műsorok teljesítményét emelte ki:

Pajkaszegiek és cápák húzták az RTL-t

A nézettségi toplistán dobogós helyezést ért el A mi kis falunk, sikeresen zárt a Cápák között, az rtl.hu pedig minden korábbi rekordját megdöntötte áprilisban – emelte ki közleményében az RTL.

Az rtl.hu, az RTL videós hírportálja napi átlag 279 ezer felhasználójával megdöntötte korábbi rekordját, és havi szinten 2,5 millió felhasználót ért el áprilisban. A portál legnézettebb shortform videótartalmait az RTL Híradó (660 ezer videóindítás) és Az álommeló (653 ezer videóindítás) szállította.

Az RTL 13,1 százalékos lineáris közönségarányt ért el főműsoridőben a 1849-es célcsoportban, míg az RTL Magyarország 27,2 százalékos eredménnyel végzett a csatornacsoportok versenyében ugyanebben a célcsoportban. A mi kis falunk április elsejei adása bizonyult a hónap legnézettebb RTL-es tartalmának. A pajkaszegiek 24,9 százalékos lineáris közönségarányt ért el a 1849-es korosztályban, A mi kis falunk ezzel az eredménnyel az áprilisi nézettségi toplista 3. helyén végzett a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban.

Az RTL második legnézettebb műsorának a Cápák között évadzáró epizódja bizonyult az elmúlt hónapban. Az üzleti show-műsor 5. évadának záró epizódja 19,6 százalékos lineáris SHR-t hozott a 1849-es célcsoportban. Az 5. évad eredménye 3 százalékkal magasabb, mint az előző évad nézettsége. Az RTL kiemeli, hogy a műsor különösen a 1849 éves, magas (ABC) vásárlóerővel rendelkező nézők körében ment kiugróan, ahol átlagban 25,9 százalékos lineáris közönségarányt ért el.

A csatorna még a következő műsorok teljesítményét emelte ki:

Mint írják, Az álommeló minden felületen megtalálta közönségét, hiszen az üzleti reality a lineáris csatorna és az rtl.hu mellett az RTL streamingplatformján, az RTL+-on is népszerű tartalomnak bizonyult. A Balogh Levente asszisztensének pozíciójáért folytatott küzdelem áprilisban mintegy 700 ezer videóindítást ért el, ezzel az RTL+ toplistáján az első helyen végzett áprilisban a Drága örökösök – A visszatérés (432 ezer videóindítás) előtt.

(Borítókép: Index / Papajcsik Péter)

Rovatok