Index Vakbarát Hírportál

Szívszaggató sorokkal emlékeznek meg a hazai művészek Lang Györgyiről

2023. május 21., vasárnap 11:20

A hazai szakma népes tábora a közösségi médiában is megemlékezett Lang Györgyi énekesnőről, aki szombaton, 66 éves korában halt meg.

Szombaton meghalt Lang Györgyi. A Pa-dö-dő együttes énekese hosszú betegség után otthonában, barátai és családja körében, álmában halt meg. Azóta megteltek a közösségi oldalak a képeivel, és volt kollégái, barátai is itt búcsúztak tőle.

Röviden emlékezett meg Németh Kristóf, Ábel Anita és Hajdú Péter is.

D. Tóth Kriszta felidézte, hogy nemrég még a Budaörsi Színházban találkoztak, most pedig jó utat kívánt a Pa-dö-dő egykori tagjának.

Így tett a TV2 műsorvezetője, Till Attila is, aki egy Facebook-bejegyzésben emlékezett vissza arra a napra, amikor együtt forgatott Györgyivel és Kulka Jánossal:

Annyira szerettem a hozzáállásodat bármihez! A széphez, a jóhoz, a hülye politikához, magadhoz, a barátokhoz, a betegségedhez. Nem sok embert ismerek, aki annyira a dolgok felett tudott lenni, mint te!

Csonka András érzelmes bejegyzésben beszélt a néhai énekesnőhöz, kiemelve, hogy mennyire irigyelte a bátorságát, és mennyire köszöni a duó vidámságát.

Hosszan búcsúzott tőle Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki kiemelte, hogy Lang Györgyinek és Falusi Mariann-nak fontos szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás egyszerre felszabadító, és sok új terhet hozó időszaka derűvel, humorral, iróniával telt meg.

Lang Györgyinél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak, évek óta kerekesszékkel közlekedett. 2021 decemberében sztrókot kapott, aminek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja pedig lebénult.

Lang Györgyi évtizedekig lépett fel együtt Falusi Mariann-nal, aki Dés László és Bereményi Géza  Ez a hely  című szerzeményével búcsúzott néhai zenésztársától.

Rovatok