Index Vakbarát Hírportál

A halál torkából mentette meg a barátját Woody Allen

2023. május 23., kedd 21:18

Woody Allen nemrég megmentette egy barátja életét egy New York-i olasz étteremben, miután az fuldokolni kezdett egy félrenyelt húsdarab miatt.

Woody Allen filmrendező május 16-án az Upper East Side-on lévő Caravaggio étteremben ebédelt Andrew Steinnel, New York állam közgyűlésének korábbi tagjával. A férfi egy darab húst nyelt félre, de Allen a segítségére sietett, és a Heimlich-féle műfogással megmentette az életét – derül ki a Page Six beszámolójából.

A lap cikke szerint a 87 éves Oscar-díjas rendező feleségével, Soon-Yi Previnnel, Alan Dershowitz ügyvéddel és a már említett Steinnel vacsorázott együtt az olasz étteremben.

Az asztalnál ülők rémült tekintettel nézték Stein fuldoklását, a rendező viszont azonnal a segítségére sietett, a jelenlévők szerint pedig meglepő erővel alkalmazta a Heimlich-fogást.

Szégyellem kimondani, de Woody valójában megmentette az életemet. Általában halat szoktam rendelni, de ezúttal húst választottam, és nem sokkal azután, hogy elkezdtünk enni, egy darab hús a torkomon ragadt, nehezen kaptam levegőt. Pánikolni kezdtem, de Woody a segítségemre sietett. Tényleg olyan volt, mint egy jelenet az egyik filmjéből. Ha nem kapcsol ilyen gyorsan, attól tartok, meghaltam volna

– mesélte a lapnak Stein.

A Page Six hozzáteszi, nem ez az első alkalom, hogy Woody Allen életet mentett. 1992-ben a Saturday Night Live című műsor korábbi producerével, Jean Doumainiannal vacsorázott, akinek akkor egy falat kenyér akadt a torkán. A producer elmondása szerint ennek köszönhetően életre szóló barátságot kötöttek, később mégis összerúgták a port, és egymást perelték.

Rovatok