Index Vakbarát Hírportál

Olyan csúnyán lepontozták A kis hableányt, hogy még az értékelési rendszer is megváltozott miatta

2023. június 1., csütörtök 16:05

Vélhetően már az élőszereplős A kis hableány című remake alkotói is bánják, hogy belevágtak a film elkészítésébe, ugyanis a rengeteg kritika mellett az IMDb weboldalán is a legalacsonyabb adható pontszámmal bombázzák az alkotást, amely most emiatt még pontozási rendszerét is kénytelen volt megváltoztatni.

Enyhén szólva sem fogadta átütő lelkesedéssel A Kis hableány című filmet a nagyközönség, a mozinézők már a bemutató előtt is több alkalommal azt bírálták, hogy az eredeti Disney-mesével szemben Arielt az élőszereplős változatban egy afroamerikai színésznő, Halle Bailey alakítja, a film sokszínűségre törekvő rendezőit pedig többször is rasszistának titulálták a színészválogatás miatt. 

A film a kritikusok tetszését sem nyerte el, így talán az sem okoz nagy meglepetést, hogy az Index alább kattintható kritikája is jócskán tartalmaz negatív észrevételeket az alkotással kapcsolatban.

A kritikus fogadtatás pedig jól érzékelhető a filmes szakportál, az IMDb weboldalán is, ahol a lehető legalacsonyabb pontszámmal szórták meg az alkotást.

A tömegével érkező 1-es értékelések ellensúlyozására miatt a portál most úgy döntött, hogy változtat értékelési rendszerén, mégpedig úgy, hogy innentől kezdve súlyozza az eredményeket – írja a Gizmondo

A jelenség ráadásul az oldal üzemeltetői szerint egy botok általi támadásnak köszönhető, így próbálják meg lehúzni a május 26-án mozikba került filmet,

ami jelenleg a legrosszabb értékeléssel rendelkezik az IMDb-n: 32 ezer értékelésből 13 ezren adtak eddig 1 csillagos értékelést A kis hableányra. 

Az IMDb emiatt az oldal leírása szerint súlyozott szavazatátlagokat tesz közzé innentől kezdve, majd azonnal értesíti az üzemeltetőket, ha szokatlan szavazási tevékenységet észlel. Ilyenkor ugyanis minden esetben az alternatív súlyozási számítást alkalmazza majd a rendszer, a portál megbízhatóságának megőrzése érdekében.

érdekében.

Rovatok