Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ervin alaposan kiosztotta Rákay Philipet

2023. június 6., kedd 19:20

A közösségi médiában feszült egymásnak Nagy Ervin és Rákay Philip. A producer azt nehezményezte, hogy a pedagógusok mellett kiálló tüntetésen a színész azt mondta: ha Párizsban lennének, már lángolna a város. Rákay szerint, ha a francia fővárosban élnénk, a rohamrendőrök már rommá verték volna a tüntetőket – Nagy Ervin ezt nem tudta szó nélkül hagyni.

Nagy Ervin a NoÁr és a Tanítanék mozgalmak június 4-i, tanárok melletti tüntetésén nyilatkozott a 24.hu-nak. Úgy fogalmazott: hasonló helyzetben Párizsban már égne a város, ehhez képest a magyar diákok szerinte rendkívül kulturáltak. Erre a felvetésre reagált Rákay Philip másnap a saját Facebook-oldalán:

Tudom én, mi a ti legnagyobb nyomorúságotok, nagyokos! Hogy ez itt nem Afganisztán, és nem is a Majdan, ahol Pressman haverod titkosszolgálata szokott decens kis polgárháborúkat kirobbantani… Nem, Ervin! Ez itt Magyarország, gondolkodó emberekkel, akik egyáltalán nem vevők a ti szánalomra méltó »szent ügyeitekre«, amelyek se nem szentek, de még valódi – össztársadalmi értelemben vett – ügyeknek sem tekinthetők

– kezdte bejegyzését a producer.

Szerinte ezek a tüntetések „pusztán politikai blöffakciók, amelyeket külföldi zsoldban álló, hivatásos felforgatók és egyéb féleszű, balos aktivisták nyomnak, mintha nem volna holnap”. A színész párizsi városfelgyújtással kapcsolatos állítására Rákay Philip úgy reagált, hogy a francia rendőrök nem könnygázzal fújnának rájuk, hanem „rommá vernék” őket.

Nem maradt el Nagy Ervin reakciója

Nagy Ervin azonban ezt nem tudta szó nélkül hagyni, és egy nyílt levelet fogalmazott meg a producer felé. A színész a közösségi oldalán azt írta, hogy Rákay Philipnek pár nappal ezelőtt lett volna lehetősége személyesen is megosztani a véleményét, de nem élt ezzel.

Akkor érdekes módon továbbvonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít

– fogalmazott a színész.

Nagy Ervin a bejegyzését úgy folytatta: megérti, hogy kiállásuk a pedagógusokért és a diákokért csípi a producer szemét. „Nyilván felfoghatatlan számodra a szolidaritás, abból a székből, ahol reggelente eldöntöd, hogy melyik aranyszínű Merciddel – mert ugye kettő is van – indulj el naponta milliókért tanácsot adni”.

Mint fogalmazott, megérti, hogy Rákay Philipnek keménykednie kell vele, hiszen a sajátjai is kiröhögik a háta mögött, amiért késsel-villával eszi a szőlőszemet, miközben játssza a kíméletlen megmondófiút, és azt gondolja, hogy ettől tartozik az elithez.

Tapsikolsz, hogy száműztétek Magyarország legtehetségesebb színházi rendezőit, és nullára írtátok a magyar filmkultúrát, hogy végre legyen terep az olyan zseniális producereknek, mint te, aki Aranybulla címen összehozta az elmúlt 30 év legnagyobb buktáját. Értem én, hogy feszült vagy, hisz alkotni vágytál, de elbuktál. Megmérettél és könnyűnek találtattál

– fogalmazott Nagy Ervin.

Hangsúlyozta: a tüntetők nem akarják, hogy lángoljon a főváros, csupán azt szeretnék, hogy a kormány normálisan bánjon a tanárokkal és a jövő nemzedékével. A színész szerint Rákay Philipnek sem késő tennie ezért. „Add el az egyik aranymercit, és az árát ajánld fel mondjuk egy iskolának, amelyik beázik” – tette hozzá.

Rovatok