Index Vakbarát Hírportál

Negyedik alkalommal lett bajuszvilágbajnok egy jászsági férfi

2023. június 10., szombat 15:53

Idén sem volt fölösleges a kiutazás, immáron négyszeres világbajnokként térhet haza az idén a németországi Burghausenben rendezett megméretésről a jászsági pedagógusként dolgozó, bajuszkirály Járomi Zsolt, aki hagyományőrző magyar bajuszával ismét elvarázsolta a bírákat.

A világtörténelem során temérdek személy maradt fenn részben feltűnő bajuszának köszönhetően, elég csak a 20. század legnagyobb zsarnokaira gondolni, de a popkultúrában is olyan személyekhez kötjük a bajusz viselését, mint Freddie Mercury, Poirot vagy éppen a Tom Selleck alakította Magnum. 

A bajuszok pedig újabb virágkorukat élik, talán emiatt nem is olyan meglepő, hogy a különböző extravagáns vagy éppen hagyományőrző bajuszoknak már világbajnokságot is rendeznek, ebből pedig az ezt a fajta arcszőrzetet előszeretettel viselő, hagyományőrző magyarok sem maradhatnak ki. 

Olyannyira nem, hogy az idén a németországi Burghausen városában rendezett bajusz- és szakáll-világbajnokságra hazánk öt versenyzőt is delegált. Ennek a csapatnak volt tagja a megméretés előtt már három vb-címet bezsebelő Járomi Zsolt is, aki ehhez mérten idén sem okozott csalódást kackiás bajuszával, és

negyedik alkalommal is világbajnok lett a természetes magyar bajusz kategóriában. 

A magyarok bajuszkirálya a város főterén állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a győzelem után pedig természetesen a győztes nyilatkozata sem maradhatott el. 

Ez a negyedik világbajnoki címem. Ebben a kategóriában megengedett valamilyen segédanyag használata, természetesen én is éltem ezzel a lehetőséggel. Reggel kipödörtem a bajszomat a szálláson, és délután négykor volt a fellépés. A nagy meleg miatt nem használtam viaszt, lakkal tartottam karban, az jobban bírja a nyári meleget

– mesélte a civilben pedagógusként dolgozó Járomi Zsolt a 24.hu-nak, majd hozzátette: a hétköznapokban pontosan ugyanúgy néz ki, mint ezeken a versenyeken.

A németországi világbajnokságról az arany mellett egy ezüstöt is begyűjtött már a magyar versenyzők egyike: Jelényi Lóránd a természetes szakáll 60 centinél hosszabb kategóriájában győzedelmeskedett.

Rovatok