Index Vakbarát Hírportál

Elliot Page azért utasított vissza egy szerepet, mert attól félt, hogy a női ruhák miatt megöli magát

2023. június 12., hétfő 16:15

A színész szerint túl sok női szerepet vállalt, ami miatt nagyon maga alatt volt. Úgy érezte, hogy a ruhapróbákon belülről tépik és szaggatják a szerveit. Elliot Page frissen megjelent memoárjában vall arról, hogy fojtogatónak érezte a túl sok női karaktert, akiket el kellett játszania.

Elliot Page visszautasított egy nagy filmszerepet, mert a gondolat, hogy női ruhát kell viselnie, arra késztette volna, hogy öngyilkos legyen.

Elképzeltem magam egy női ruhában, a tizenkilencedik század közepéről. A ruha, a cipő, a hajviselet, az egész lepergett a szemem előtt. Azt éreztem, ha megteszem, öngyilkossági késztetéseim lesznek. Ez már túl sok volt, miután a díjátadó szezonra felöltöttem az álcát

– írta Page frissen megjelent memoárjában, a Pageboyban. A színész először 2020 decemberében vállalta nyíltan, hogy transznemű.

Page arról is ír frissen megjelent könyvében, hogy úgy érezte, megfullad, mert túl sok női szerepet vállalt el, miközben a magánéletében is szerepet kellett játszania. 

A száműzetéstől való félelmemben megerőszakoltam magam, hogy eloszlassam az igazságot, nagyon elkeseredtem, mert csapdába estem egy álruhában 

– tette hozzá az Esernyőakadémia sztárja. Page szerint nem volt könnyű elmagyaráznia az ügynökeinek, hogy nem tud több női szerepet vállalni a kosztümök miatt. „A filmek ruhapróbái belülről téptek, karmok szaggatták a szerveimet” – írta Page, aki már attól is kiborult, hogy az embereknek tetszett női ruhákban – írja a pagesix.com.

A Jane Eyre adaptációjáról lehet szó

Bár Page a könyvében nem árulta el a film nevét, a Variety 2008-ban arról írt, hogy Page szerepet kapott Charlotte Brontë: Jane Eyre című művének adaptációjában. A szerepet később Mia Wasikowskára osztották

Page könyvében arról is ír, hogy ő és a Juno című film sztárja, Olivia Thirlby megállás nélkül szexeltek, miközben a 2007-es filmet forgatták.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/

Rovatok