Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Disney+ 29 éves színésznője, Park Soo Ryun

2023. június 14., szerda 13:48

Park Soo Ryun dél-koreai színésznő a Disney+ által bemutatott Snowdrop, azaz Hóvirág című sorozatban tűnt fel. A napokban egy lépcsőn leesve szenvedett olyan súlyos sérüléseket, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

A Mirror információi szerint a 29 éves színésznőnek vasárnap Dél-Korea legnagyobb szigetén, a Csedzsu-szigeten álló egyik ingatlanban kellett volna fellépnie. A helyszínen azonban véletlenül lecsúszott a lépcsőkön, ami komoly sérülésekhez vezetett. Bár súlyos állapotára tekintettel azonnal kórházba szállították, nem sikerült újraéleszteni, és az orvosok agyhalottnak nyilvánították. 

Park Soo Ryun családja úgy döntött, szeretné felajánlani a szerveit jótékony célra. Édesanyja a dél-koreai médiának úgy nyilatkozott: 

Csak az agya van öntudatlan állapotban, a szíve még mindig dobog. Biztos van valaki, akinek égető szüksége van rá. Anyaként és apaként megnyugvással tölt majd el minket, hogy a szíve valaki másban dobog.

Park Soo Ryun 2018-ban az Il Tenore című musicalnek köszönhetően vált ismertté, majd szerepet kapott a 2021-ben debütált Snowdrop (Hóvirág) című sorozatban, amit a Disney+-on is bemutattak. A dél-koreai szériában – ami Szingapúrban, Dél-Koreában, Hongkongban és Tajvanon a streamingplatform legnézettebbjévé vált – az igen népszerű lányegyüttes, a Blackpink egyik énekesének, Dzsiszunak az oldalán tűnt fel.

A Mirror különös részletként említette meg, hogy a Hóvirág egy másik színésznője, Kim Mi-soo szintén váratlanul halt meg tavaly, ő is 29 évesen.

Rovatok