Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen személyre szállt Lisa Marie Presley hagyatéka

2023. június 14., szerda 13:53

Lisa Marie Presley lánya, egyben Elvis Presley unokája, Riley Keough kérvényt nyújtott be a bírósághoz, hogy hagyják jóvá a múlt hónapban történt megállapodást, megerősítve: ő az édesanyja hagyatékának egyetlen vagyonkezelője.

Még januárban érkezett a hír, hogy szívmegállás következtében meghalt Elvis Presley egyetlen lánya, Lisa Marie Presley, akinek vagyonát illetően később összekaptak a családtagjai.

Édesanyja, Priscilla Presley a bíróságon támadta meg a végrendelet 2016-os keltezésű kiegészítését, amelyben arról rendelkezett, hogy a halála esetén két gyermeke, Riley Keough és az azóta elhunyt Benjamin Keough legyenek a kedvezményezettek. Érvénytelennek kiáltotta ki az iratot, amit azzal indokolt, hogy a neve helytelenül van leírva benne, Lisa Marie Presley aláírása elüt a megszokott kézjegyétől, illetve a kiegészítést nem tanúk vagy közjegyző jelenlétében írták alá, így egy beadványban kérte a dokumentum semmissé nyilvánítását.

Priscilla Presley-nek és unokájának egy hónappal ezelőtt sikerült megegyeznie az örökségről, amely magában foglalja többek között a néhai énekes gracelandi kastélyát és az Elvis Presley Enterprises-részesedést. A megállapodás értelmében Priscilla Presley is megkapta a jussát, és a portál forrásai alapján a tárgyalást követően Lisa Marie Presley hagyatékából egy meg nem nevezett összeget utaltak el neki. A legújabb hírek szerint pedig Priscilla Presley már nem is vagyonkezelője Lisa Marie Presley hagyatékának.

Ahogy a People birtokába jutott dokumentumból kiderül, Riley Keough kérvényt nyújtott be a bírósághoz, hogy hagyják jóvá a múlt havi megállapodást, így hitelesítve, ő édesanyja hagyatékának egyetlen vagyonkezelője. A dokumentumok szerint Priscilla Presley-t már május 11-én hivatalosan eltávolították erről a posztról. Az iratban a színésznő ügyvédje, Justin Gold úgy fogalmazott, amennyiben a bíróság jóváhagyja a beadványt, Keough nem fog felszámítani vagyonkezelői díjat. 

A kedvezményezettek mind pénzt spórolnak, amelyet Priscillának kellett volna, aki vagyonkezelői díjat akart felszámítani. A Priscilla kérvényében lévő követelések rendezésével a felek jelentős jogi költségeket takarítanak meg a pereskedés elkerülésével, és ugyanígy elkerülik a családon belüli jogi hercehurcát, ami Lisa akaratával ellentmond

– olvasható az iratban az ügyvéd álláspontja.

Amellett viszont, hogy Riley Keough édesanyja, Lisa Marie Presley hagyatékának egyedüli vagyonkezelője lesz, 14 éves ikertestvéreiért, Harperért és Finley Lockwoodért is felelős. 

(Borítókép: Lisa Marie Presley 2015. április 23-án. Fotó: Bryan Steffy / WireImage / Getty Images)

 

Rovatok