Index Vakbarát Hírportál

A hollandoknak is van Pumped Gabójuk

2023. június 21., szerda 19:55

A fesztiválok forgatagában megszokott, hogy olyan emberekkel találkozzunk, akik jó néhány pohár ital után, meglehetősen illuminált állapotban buliznak, ám akad olyan, aki őrült mozdulatai ellenére semmilyen káros szenvedéllyel nem él. Ilyen a holland Nathan Eekhof is, aki egyedi mozgáskultúrája miatt mára már igazi internetes sztár lett, akárcsak nálunk a köztudatba magát 8 éve betáncoló Pumped Gabo.

Ahogyan egyre közelít a hazai fesztiválszezon nagy nyitánya, a Heineken Balaton Sound időpontja, ezzel párhuzamosan elkerülhetetlen az is, hogy a különleges, egyedi táncával 2015-ben a köztudatba magát szó szerint bepumpáló Pumped Gabo neve és már-már ikonikus mozdulatai szóba kerüljenek – azonban nem csak Magyarország büszkélkedhet saját tánczsenivel. 

Az európai palettán egyébként is meglehetősen fesztiválőrültnek és bulihuligánnak tartott hollandoknak ugyanis saját Gabójuk van, aki ugyan testfelépítésben a közelébe sem érhet a szobortestű magyar fiatalembernek, egyvalami mégis közös bennük: táncmozdulataikkal megőrjítik a bulizó tömeget és a közösségi média felhasználóit is.

A szóban forgó férfi a 28 éves Nathan Eekhof, aki feltűnő kék pólójában már többször felforgatta Európa nagy fesztiváljait. Ráadásul mindezt alkohol nélkül.

a férfi célja ugyanis különleges mozgásával az, hogy megmutassa az embereknek, hogy tisztán is tökéletesen jól tudják magukat érezni a fesztiválokon. 

Ezt pedig mára már dokumentálni sem rest, Nathan's Crazy Dance Moves nevű Facebook-oldala már 112 ezer követővel rendelkezik, videói pedig az egész közösségi médiát bejárták. Pedig az oldal elindítása 10 évvel ezelőtt egyáltalán nem volt tudatos. 

Az egész még 2013-ban kezdődött. Akkor készült egy videó rólam, ahogyan megvadulok Kingslandben. Soha nem állt szándékomban felkerülni az internetre, de észrevettem, hogy a mozdulataimra felfigyeltek a barátaim. Ezért úgy döntöttem, hogy 2015-ben megosztok egy másik videót is, innentől pedig minden beindult, és hamar felfutott a Nathan's Crazy Dance Moves című oldalam 

– mondta egy korábbi interjúban a férfi, aki a józan bulizás mellett a testmozgás fontosságát szintén hirdeti, ami nem is meglepő, hiszen már a videói láttán kifullad az ember.

Arról nem is beszélve, ha valaki próbálja utánozni Eekhof mozdulatait – aki az elmúlt időben növekvő ismertségének köszönhetően már nem egyedül, hanem hozzá csapódó emberekkel együtt táncol.

Közösségi oldala és mozgása pedig olyannyira megnyerő, hogy a Tomorrowland fesztiválon már több alkalommal hatalmas tömegeket sikerült megtáncoltatnia. 

Erre gondolok, amikor azt mondom, hogy sok embernek tetszik, amit csinálok. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok

– vélekedett.

Nem megtervezettek a táncmozdulatai

Nathan Eekhof mozdulatai első ránézésre valóban úgy tűnhetnek, mintha alkohol hatása alatt valósulnának meg, erről azonban szó sincs, még ha saját maga be is vallja, hogy arca olykor meglehetősen őrült, amikor magával ragadja a zene. Mint mondta, sokan mennek oda hozzá, és kérdezik meg, mit ivott, ám a válasszal kapcsolatban már kétségeik támadnak.

Én tényleg csak azt szeretném megmutatni, hogy káros szenvedélyek nélkül is meg lehet vadulni. Ez a videóim mögöttes üzenete. Néha megesik, hogy őrültnek néznek, amin a tekintetem sem segít. Ezeket a megjegyzéseket próbálom figyelmen kívül hagyni. Nem bántok a táncommal senkit, nem illegális, szimplán csak bevadulok a zenén. Ráadásul nagyon sokan szeretik, amit csinálok, úgyhogy folytatom

– emelte ki.

És hogy honnan a különleges mozdulatok? 

Tulajdonképpen nem lehet leírni a stílusomat, mindig meglepetés, hogy mit fogok csinálni. Amikor jön az ütem, csak váratlan, véletlenszerű mozdulatokat teszek. Az oldalamat nem hiába hívják úgy, ahogy

– tette hozzá Eekhof, akit talán hamarosan az egyik magyar fesztiválon is kiszúrhatunk majd…

Rovatok