Index Vakbarát Hírportál

Kitiltotta étterméből a vegánokat a sztárséf

2023. június 21., szerda 11:14

John Mountain brit sztárséf a mentális egészségére hivatkozva kitiltotta a vegánokat az ausztráliai Perthben található étterméből.

A döntést egy vendéggel kirobbant vita előzte meg: egy fiatal nő a Perth északi részén, Connollyban található Fyre nevű étterembe való látogatása előtt felkereste John Mountaint, hogy a vegán opciókról érdeklődjön. A séf azt mondta neki, hogy gnoccival és zöldségekkel tud szolgálni – írja a New York Post.

Mountain azonban elfelejtette a nő kérését, mire a foglalása megérkezett, amit azzal indokolt, hogy aznap este egy privát bulit kellett kiszolgálnia. A vendég másnap panaszt tett a vegán opciók hiánya miatt.

Állítása szerint vegánként csak egyetlen ételt tudott választani, amivel még jól sem lakott. Ráadásul 32 dollárt (7357 forintot) fizetett érte. Mint mondta, manapság nagyon fontos lenne, hogy az éttermek mindenkit ki tudjanak szolgálni, és nem engedhetik meg maguknak, hogy ne szolgáljanak fel növényi alapú ételeket.

Remélem, hogy látok némi javulást az étlapjukon, mivel már jó ideje Connollyban élek, és sok éttermet láttam már jönni és menni abból az épületből, és egyik sem volt tartós. Ha nem halad a korral, nem hiszem, hogy az ön étterme sokáig ott marad

– írta a nő.

A sztárséf a nőnek adott válaszában megköszönte a negatív értékelést, és úgy fogalmazott: „Nyugodtan ossza meg a sz*r tapasztalatait, és remélem, hogy soha többé nem találkozunk.”

Milyen gyerekes! Te és az összes vegán haverod elmehettek, és élvezhetitek az ételeket egy másik helyen. Mostantól ki vagytok tiltva

– írta John Mountain, aki szerint a vendég panaszának egy része jogos volt, azonban túl messzire ment.

A Fyre közösségi oldalán ezt követően megjelent egy bejegyzés, amelyben arról tájékoztattak, hogy mostantól ki vannak tiltva a vegánok az étteremből.

Rovatok